S, 3, X ja vihdoin myös Y – Tesla esitteli seuraavan kohtuuhintaisen sähköautonsa

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
Tesla esitteli Model Y:n. Auto saapuu lavalle noin puolen tunnin kohdalla.

Tesla on esitellyt odotetun Model Y:n varhain aamulla Suomen aikaa.

Tesla Model Y on esitelty. Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja paljasti uutuusmallinsa muutama tunti sitten Kaliforniassa päättyneessä tilaisuudessa.

Model Y on käytännössä Model 3:sta johdettu katumaasturimalli. Y on rakennettu kolmosen alustalle, ja luonnollisesti suuri osa tekniikasta on täysin samaa.

Lippulaivamalli Model X:ään verrattuna Y on pienempi, halvempi ja yksinkertaisempi. Esimerkiksi X:stä tuttuja haukansiipiovia ei Y:ssä nähdä. Sisusta edustaa Model 3:sta tuttua askeettisuutta, joka jakaa edelleen mielipiteitä.

Teslan mukaan Model Y on suunniteltu monipuolisuus ja turvallisuus edellä. Autossa on istumapaikat jopa seitsemälle

Perusmallin Model Y:n toimintamatka yhdellä latauksella on 370 kilometriä, mutta Long Range -mallilla pääsee vielä sata kilometriä pidemmälle.

Nollasta sataan Model Y kiihtyy 3,5 sekunnissa, ja huippunopeus on 240 kilometriä tunnissa.

Model 3:n tapaan myöskään Y:n kanssa ei tarvita perinteisiä avaimia. Ensisijaisesti ovet avataan Teslan mobiilisovelluksella, mutta mukana tulee myös luottokorttia muistuttava avain, jota voi vilauttaa auton B-pilarissa olevaan lukijaan ovien avaamiseksi.

Tesla kaavailee saavansa ensimmäiset yksilöt asiakkaille syksyllä 2020. 39 000 dollarin perusmalli saapuu kuitenkin vasta keväällä 2021.

Lähde: Tesla

Lue myös:

    Uusimmat