Terveysongelmista kärsivä Annimari Korte toimii inspiraationa nuorille – kertoo koskettavasta kohtaamisesta

Korte: Yritin ottaa vähän riskejä ja kolhin aitoja 2:44
Videolla Annimari Korteen kommentit MM-välieräjuoksusta.

Pika-aitajuoksija Annimari Korte saa paljon viestejä seuraajiltaan.

Yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa kilpaillut Annimari Korte on puhunut julkisuudessa avoimesti sairastavansa Tietzen syndroomaa, joka aiheuttaa kovaa rintakipua. Hänellä on myös useita allergioita, jotka vaikuttavat urheilijan ruokavalioon.

Korte sanoi MTV Uutisten haastattelussa saavansa sosiaalisessa mediassa useita viestejä seuraajiltaan. Monet kiittelevät urheilijan avoimuutta.

– Jaan ehkä enemmän asioitani kuin jotku muut urheilijat, koska olen huomannut, miten se auttaa ihmisiä.

Varsinkin samojen terveysongelmien kanssa kamppailevat ihmiset ovat tulleet kiittelemään ja kyselemään neuvoja, mistä Korte sai apua vaivoihinsa. Hän kertoi hiljattain sattuneesta kohtaamisesta.

– Yksi poika tuli kertomaan, että hän sairastaa myös allergioita. Kun poika oli kuullut, että minullakin on, hän oli helpottunut. Poika voi kertoa kavereilleen, että hän ei ole yksinään, vaan allergiat ovat ihan yleisiä, urheilija kertoi Nestlé For Healthier Kids -tapahtumassa.

Korte aloittaa tänä vuonna lähettiläänä kertomassa liikunnasta ja terveellisistä elämäntavoista eri kouluissa. Hän onkin oppinut, millaista on olla lasten idoli.

– Lapset haluavat jutella ja kertoa asioistaan, mikä on todella ihanaa.

Lue myös:

    Uusimmat