Terveydentila, läheisten viestit ja viimeinen ilta – tämä kaikki tiedetään Olli Lindholmin viimeisistä päivistä

Tämä tiedetään Olli Lindholmin kuolemasta.

Lindholmin manageri Taija Holm  kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että Lindholm kiidätettiin sairaalaan sairauskohtauksen vuoksi.

Holm eikä kukaan muu ole kommentoinut, millaiseen sairaskohtaukseen Lindholm menehtyi.

Managerin mukaan Lindholmin tiedettiin olleen hyvässä kunnossa.

– Hän oli elämänsä kunnossa, Holm sanoi.

Iltalehden tietojen mukaan Lindholm vietti viimeisen iltansa Tampereen Kaupinojan talviuintipaikassa.

– Tapasin Ollin saunalla kello 18:n ja 19:n välillä. Olli oli kovin iloinen ja positiivinen sekä kertoili kaikista tulevista suunnitelmistaan, tuttava kertoi Iltalehdelle.

Avautui hengityskatkoksista tv-ohjelmassa

Vaikka laulajatähden tiedettiin suosivan hyviä elämäntapoja ja olleen hyvässä kunnossa, oli hän silti avautunut tv-ohjelmassa ja kirjassa terveysongelmistaan.

Lindholm kuvaili Nelosen Jaksa Paremmin -ohjelmassa tammikuussa, että hänen on hankala saada sängyssä unta korvien vinkumisen vuoksi. Hän kertoi nukahtavansa helpoiten kuuntelemalla radiota tai katsomalla televisiota tuolissa.

Lindholm kertoi tehneensä kotona unitutkimuksen, joka paljasti hänen kärsivän yöllisistä hengityskatkoksista. Pisimmät katkokset kestivät 2 minuuttia ja 11 sekuntia.

Hengityskatkoksia helpottamaan Lindholm oli saanut CPAP-laitteen, jota hän ei kuitenkaan halunnut käyttää, koska koki sen invalidisoivaksi.

Lindholm kertoi Arno Kotron kirjoittamassa kirjassaan mitanneensa taannoin verenpaineensa äitinsä luona, sillä pöydällä sattui olemaan verenpainemittari. Mittari paljasti järkyttävän korkeat lukemat.

– Se oli 180/118. Tajusin, että ajoittainen huono olo, väsähtäminen kesken punttitreenien, huimaus ja sen sellainen ei olekaan johtunut pelkästään liian kovasta treenaamisesta, vaan syynä on järkyttävän korkea verenpaine, Lindholm kertoi kirjassaan.

"Hän ei pysty rauhoittumaan, ei lepäämään"

Lindholmista elämänkertateoksen kirjoittanut Arno Kotro kertoo pohtineensa, oliko tiukka työtahti ja periksiantamattomuus Lindholmille liikaa.

Myös Lindholm itse tunnisti eläessään sen, ettei hän terveistä elämäntavoistaan huolimatta saanut kaikkia elämänsä osa-alueita aina toivomallaan hallintaan.

– Hän puhui siitä, että sympaattinen hermosto on koko ajan hyperaktiivinen, kuinka hän ei pysty rauhoittumaan, ei lepäämään, Kotro kertoo.

"Olin ensimmäistä kertaa todella huolestunut"

Samasta rauhattomuudesta puhui myös Lindholmin todella hyvä ystävä Karri Kivi, joka piti puheen Iskelmä-gaalassa viime perjantaina.

Mies sanoi myös olleensa viime kuukausina huolissaan ystävänsä jaksamisesta.

– Puhuimme Ollin kanssa vuosia hänen jaksamisestaan. Mutta erityisesti viime kuukausina olin ensimmäistä kertaa todella huolestunut. Joka ainoassa meidän keskustelussamme ja tapaamisessa koitin kaikilla tavoilla saada häntä hiljentämään vauhtia, mutta kaikki, jotka Ollin tunnette... turha toivo. Hän eli aina täysiä.

– Kenenkään ihmisen kestäminen ei ole loputonta. Kenenkään sydän ei kestä kaikkea. Lepää rauhassa rauhaton ystävä, hän päätti puheensa.

Olli Lindholm erosi vaimostaan Satu Lindholmista keväällä 2016. Avioliitto kesti 24 vuotta. Uusi rakkaus Eveliina-nimisen naisen kanssa syttyi pian eron jälkeen.

Pariskunta ennätti seurustella pari vuotta. Lindholm asui 22-vuotiaan Ella-tyttärensä kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat