Satakunnan Viikko: Olli Lindholm ei ollut kuvauskunnossa kuolemaansa edeltäneenä päivänä, kasvatti parransänkeä – "Tämä ei ole mi­nun jut­tu­ni, mut­ta lu­pa­sin Juha Ta­pi­ol­le"

Yö-laulaja Olli Lindholm antoi maanantaina 11. helmikuuta haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle. Lindholm kuoli haastattelua seuranneena yönä.

Kaupunkilehti Satakunnan viikon toimittaja Salli Saastamoinen haastatteli Yön laulaja Olli Lindholmia maanantaina 11. helmikuuta 2019 iltapäivällä.

Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen seuraavana yönä. Lehti julkaisi haastattelun verkkosivuillaan tänään tiistaina.

Haastattelussa Lindholm kertoo toivovansa, että Yön seuraava hitti olisi hänen itsensä kirjoittama. Lindholm puhuu myös malttamattomuudesta ja rauhattomuudestaan.

Olli Lindholm kertoi toimittajalle, että hän ei ollut kuvauskunnossa. Tähän vaikutti miehellä ollut par­ran­sän­ki, jota hän ker­toi kas­vat­ta­van­sa Is­kel­mä-gaa­laa var­ten.

– Tämä ei ole mi­nun jut­tu­ni, mut­ta lu­pa­sin Juha Ta­pi­ol­le, Lind­holm virnui­li haastattelussa.

Toimittaja Saastamoinen kuvailee tekstissä lomallaan ruskettuneen Lindholmin olleen ren­tou­tunut ja virtaa täynnä. Mies kantoi huolta uusien Yö-hit­tien syn­ty­mi­ses­tä, mutta oli luottavainen Mitä jos mä rakastan sua -singlen menestyksen myötä.

– Kul­ta­le­vy oli van­hal­le bän­dil­le hie­no jut­tu ja merk­ki sii­tä, et­tä on tapah­tu­mas­sa hy­viä asi­oi­ta. Nyt tar­vi­taan se seu­raa­va hit­ti.

– Vii­me vii­kol­la ää­nit­te­lin­kin, mut­ta olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si. En pys­ty rau­hoit­tu­maan. Omas­ta mie­les­tä­ni mi­nul­la ei ole mi­tään muu­ta kuin ai­kaa ja sil­ti ke­laan koko ajan, et­tä mi­nul­la ei ole sitä yh­tään. On­ko täs­sä ta­pah­tu­nut lii­kaa kaik­kea? Kes­kit­ty­mi­nen oli­si avain­sa­na, Lindholm sanoi.

Olli Lindholm muistoissa 9:29
Olli Lindholmista kirjan kirjoittanut Arno Kotro muisteli Lindholmia Huomenta Suomessa.

Olli Lindholmin oli määrä esiintyä perjantaina 15. helmikuuta Tampereella Tampere-talossa pidetyssä Iskelmä-gaalassa. Juha Tapio esitti tilaisuudessa Pettävällä jäällä -kappaleen Lindholmin muistolle.

– Eihän se helppo tilanne ole. Siitä tekee vielä erityisen, että esiinnyin kymmenen vuotta sitten ensimmäisellä isolla konserttisalikiertueellani Tampere-talossa ja Olli Lindholm oli konserttini erikoisvieras. Esitimme Pettävällä jäällä -kappaleen. Se oli ensimmäinen kerta, kun esiinnyimme yhdessä, Tapio kertoi MTV:n Huomenta Suomessa gaalapäivänä.

– Tänään illalla sama kappale lauletaan samalla lavalla Ollin muistoksi. Se on kuin viimeinen palvelus ystävälle. Mutta eihän koomikkokaan naura omille vitseilleen. Siinä täytyy ottaa se esiintyjän rooli, ja jos mahdollista, pitää omat tunteet taka-alalle sen muutaman minuutin ajan. Se tulee olemaan varmasti yksi hankalimpia julkisia esiintymisiäni.

– Siitä tuli sen levyn (Yön Voittamaton, 2005) ensimmäinen single, joka lähti soimaan radioissa. Se tuntui ihan uskomattomalta, että tuollainen iso bändi ottaa minun lauluni soittaakseen ja laulaakseen.

Lue myös:

    Uusimmat