Olli Lindholm avautui terveydestään Jaksa paremmin -ohjelmassa – kärsi uniongelmista ja sai öisin vaarallisia hengityskatkoksia

Sairauskohtaukseen menehtynyt Olli Lindholm kärsi yöllisistä hengityskatkoksista.

Äkillisesti menehtynyt Olli Lindholm kertoi uniongelmistaan Nelosen Jaksa Paremmin -ohjelmassa tammikuussa. 38 vuotta muusikkona työskennellyt Lindholm kertoi olleensa huono nukkuja 90-luvulta asti.

Huonojen unien syynä oli Lindholmin mukaan se, että 90-luvulla hän nukkui keikkamatkojen aikana keikkabussissa.

– 2000-luvun taitteessa, kun raitistuin, rupesin kulkemaan omalla autolla. On ollut tosi tärkeää, että pääsen kotiin.

Hän kertoi palaavansa keikkamatkoilta kotiin varhain aamulla ja nukkuvansa kolmen tunnin yöunet. Päivällä hän nukkui päiväunia.

– Valtaosa päiväunista tapahtuu takkasyvennyksissä istualtaan, hän kuvaili.

Lindholm kuvaili ohjelmassa, että hänen on hankala saada sängyssä unta korvien vinkumisen vuoksi. Hän kertoi nukahtavansa helpoiten kuuntelemalla radiota tai katsomalla televisiota tuolissa. 

Lindholm kertoi tehneensä kotona unitutkimuksen, joka paljasti hänen kärsivän yöllisistä hengityskatkoksista. Pisimmät katkokset kestivät 2 minuuttia ja 11 sekuntia.

Hengityskatkoksia helpottamaan Lindholm oli saanut CPAP-laitteen, jota hän ei kuitenkaan halunnut käyttää, koska koki sen invalidisoivaksi. 

Lindholmin luona vieraillut uniasiantuntija Vesa Tuominen kertoi hengityskatkosten olevan vaarallisia. Hänen mukaansa hengityskatkoksen jälkeen keuhkot huutavat happea, jolloin sydän alkaa jyskyttää koko kapasiteetillaan.

– Se on se vaarallinen hetki. Silloin tulee sydänkohtauksia aika helposti, Tuominen varoitti.

Lue myös:

    Uusimmat