Yön uusi solisti JP Leppäluoto kertoo, miltä tuntuu astua edesmenneen Olli Lindholmin paikalle: "Haluan jättää tuon tyylisen perinnön rauhaan"

JP Leppäluoto kertoo, jääkö hän pysyvästi Yö-yhtyeen solistiksi 0:47
Videolla JP Leppäluoto kertoo, jääkö hän pysyvästi Yö-yhtyeen solistiksi

JP Leppäluoto hyppää Yö-yhtyeen uudeksi solistiksi.

Legendaarinen -yhtye palaa keikkalavoille uuden kokoonpanon voimin, ja yhtyeen uutena solistina toimii JP Leppäluoto. Leppäluoto tunnetaan muun muassa yhtyeistä Charon sekä Poisonblack, ja hänet on nähty myös Raskasta Joulua -produktiossa sekä Elämäni biisi -ohjelman laulajana.

Leppäluoto vieraili sunnuntaiaamuna Huomenta Suomi -ohjelman haastattelussa keskustelemassa musiikkiurastaan sekä uudesta pestistään Yö-yhtyeen solistina. Haastattelussa Leppäluodolta kysyttiin, miltä hänestä tuntuu hypätä Yön alkuperäisen solistin Olli Lindholmin saappaisiin. Lindholm menehtyi yllättäen saatuaan sairaskohtauksen 54-vuotiaana helmikuussa 2019. 

– Minä jätin ne saappaat suosiolla narikan alle ja pidin ihan omat kengät jalassa. Silloin, kun minua pyydettiin Yön 40-vuotisjuhlakonserttiin, joka oli Nokia Arenalla maaliskuussa, niin tajusin, että ei tässä ole mitään muuta tapaa tehdä tätä juttua kuin sellaisena, kun minä olen, hän sanoi.

Leppälahti kokee, että hänen täytyy "laittaa itsensä" Yön kappaleisiin ja tuoda oma elämänkokemuksensa niiden esittämiseen, sillä muuten jotain paistaa hänen mukaansa läpi.

– Olli oli niin hieno ja iso hahmo, että haluan jättää tuon tyylisen perinnön rauhaan ja keskittyä kunnioittamaan sitä hienoa musiikkia ja säveltaidetta, mitä Yö on aikanaan säveltänyt, enkä halua antaa tuollaisen materiaalin naavoittua, vaan pitää sen elävänä, hän jatkoi.

Leppälahti paljastaa hänellä olleen monia mielipiteitä Yön kappaleista, kuten ihmisillä tuppaa usein suurten yhtyeiden musiikista olevan. Hän perustelee omia mielipiteitään sillä, että hän on kertomansa mukaan ollut aikanaan "hyvin laput silmillä kulkeva metallimies".

– Anteeksi kielenkäyttöni, mutta kaikki muuhan oli siihen aikaan kuuntelematta paskaa, hän nauroi. 

– Olen ollut montaa mieltä, mutta sitten kun aloin treenaamaan (Yön) biisejä, lukemaan sanoituksia ja menin sisälle siihen maailmaan, niin ymmärsin jonkin todella ison asian, että okei, nämä ovat ihan käsittämättömän hienoja sävellyksiä ja minä pystyn vetämään nämä vain omana itsenäni, hän summasi. 

Yllä olevalla videolla JP Leppäluoto kertoo, jääkö hän pysyvästi Yö-yhtyeen solistiksi.

Alta näet koko haastattelun!

JP Leppäluoto on Yö-yhtyeen uusi solisti – Tällaiset saappaat häntä odottaa 10:22
JP Leppäluoto on Yö-yhtyeen uusi solisti – tällaiset saappaat häntä odottaa

Lue myös:

    Uusimmat