Mainos

Teräsjätti Rautaruukki kovassa tuloskunnossa

Teräsyhtiö Rautaruukki teki alkuvuodesta selkeästi ennakoitua paremman tuloksen, jonka se julkisti tänään. Rautaruukki uskoo terästuotteiden kysynnän kasvavan entisestään.

Takavuosien saneeraukset ja teräksen huikea kysyntä Aasiassa näkyvät nyt Rautaruukin alkuvuoden tuloksessa reippaana nousuna. Rautaruukki nelinkertaisti viimevuotisen tuloksensa.

Kun teräs menee kaupaksi, takaa se työtä usealla työntekijälle.

Rautaruukin 2. varapääluottamusmies Mika Vuoti uskookin, että työn tulos tulee olemaan hyvä, koska raskaat henkilövähennykset ovat takana ja se pakosta näkyy tehtaan tuloksessa.

Vielä pari vuotta sitten Rautaruukin Raahen tehtaalta 450 työntekijää sai lähteä.

Tulos lottivoitto Raahen kaupungille

Raahelle kova tuloskunto on kuin lottovoitto. Pieni kaupunki joko kärsii tai menestyy terästeollisuutensa mukana.

Terästehdas on Raahen suurin työllistäjä. Vajaat 4000 työntekijää saa elantonsa teräksestä. Noin 22 000 asukkaan Raahe hengittääkin samaan tahtiin Rautaruukin kanssa.

Myös Raahen kaupunginjohtaja Jaakko Nahkuri on luottavainen.

- Nyt jos ennustetaan että viime vuosi oli hyvä ja tästä vuodesta tulee hyvä niin silloin me odotamme jo vuodelle 2006 hyvää yhteisöverokertymää. Kun Raahella menee nyt vähän huonosti ja aika huonosti taloudessa, niin nämä on hyviä uutisia.

Rautaruukki uskoo koko vuoden liikevaihdon nousevan yli 3,3 miljardin euron joka ylittää selvästi yhtiön tavoitteen 7 prosenttia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.