Terapeutti-Ville huolissaan terapeuttien puutteesta: "Hoidon pitäisi nopeutua ihan hirveästi"

Ratkaiseeko terapiatakuu mielenterveyskriisin? Psykoterapeutti ja kansanedustaja Ville Merinen vastaa 0:56
Ratkaiseeko terapiatakuu mielenterveyskriisin? Katso Merisen vastaus videolta.

Suomalainen mielenterveyshoito on pahassa kriisissä, sanoo terapeutti ja kansanedustaja Ville Merinen MTV Katsomon uuden Masennusmyytit-sarjan ensimmäisessä jaksossa.

Psykoterapeutti ja kansanedustaja (SDP) Ville Merisen mukaan myytti, jonka mukaan masentuneet eivät parane, koska terapeutteja ei ole tarpeeksi, on täysin totta.

– Täysin rehellinen tilannekuva on, että suomalainen mielenterveyshoito on aika pahassa kriisissä. Meillä on valtavat jonot psykoterapeuteille, joka on se virallinen Kelan kuntoutusterapia. Hoidon pitäisi nopeutua ihan hirveästi.

Merisen mukaan nopeammin toimiva mielenterveyden hoitopolku parantaisi masentuneet nopeammin.

– Ajatellaan, että minulla olisi sääriluu katkennut ja sanottaisiin, että tuosta saat lääkkeet, tule neljän kuukauden päästä takaisin. Se ei kuulostaa järkevältä. Tämä on kuitenkin tilanne mielenterveyshoidossa tällä hetkellä.

Miten mielenterveyskriisi ratkaistaan? 15:46
Masennusmyyttien ensimmäisessä jaksossa keskustellaan siitä, millaisia ratkaisuja mielenterveysongelmiin on.

Miten mielenterveyskriisi ratkaistaan?

Uudessa Masennusmyytit-sarjassa rikotaan masennukseen ja mielenterveyteen liittyviä uskomuksia ja olettamuksia. Ensimmäisessä jaksossa kansanedustaja Ville Merinen eli terapeutti-Ville pureutuu terveystoimittaja Nelli Hyttisen kanssa masennuksen ratkaisuihin. Jaksossa tavataan myös kolmesti itsemurhaa yrittänyt Jani Bildo, joka kokee jääneensä avun ulkopuolelle.

Toisessa jaksossa Pia Rautiainen kertoo, miten vauva-arjesta selviää masentuneena. Jaksossa myös psykiatrian erikoislääkäri Tove Hertzberg kertoo, vaikuttaako masennuslääkkeiden syönti sikiöön. 

Katso kaksi ensimmäistä jaksoa MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat