Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvanut 3 prosenttia

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto kasvoi kaikilla muilla toimialoilla paitsi metallien jalostuksessa. Liikevaihdon kasvu hidastui kuitenkin edelleen. Viime vuoden vastaavana ajanjaksona liikevaihto kasvoi keskimäärin 13 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan hidastuminen näkyi selkeimmin viennissä EU-alueelle.

Liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa viimevuotiseen verrattuna eniten sähkö-, kaasu- ja vesihuollossa, 14 prosenttia. Metallituotteiden valmistuksessa sekä mineraalien kaivussa liikevaihto oli 10 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kemian teollisuuden liikevaihto kasvoi 7 prosenttia. Koneiden ja laitteiden valmistuksessa liikevaihdon kasvu oli 6 prosenttia.

Teollisuuden liikevaihtotilasto kuvaa yrityksiä, joiden päätoimiala on teollisuus. Indeksien laskenta perustuu verohallinnon arvonlisäverotietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla. Laskennassa ovat mukana ne yritykset, joista on vertailukelpoiset tiedot sekä tarkastelukuukaudelta että edellisen vuoden vastaavalta kuukaudelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.