Mainos

Teollisuus luottavainen

TT:n tämänpäiväisen suhdannebarometrin mukaan vientikysyntä on selvästi elpymässä ja tuotanto on nousussa.

Teollisuus uskoo viennin vauhdittuvan alkusyksyn aikana, käy ilmi Teollisuuden ja työnantajien suhdannebarometrista. Vaikka viennin uskotaankin vauhdittuvan, uskotaan yrityksissä myös, että henkilöstön määrä jatkaa supistumistaan lähikuukausina. Supistumisvauhti on kuitenkin hidastumassa.

Teollisuuden ohella myös rakentamisessa ja tietoteknisissä palveluissa uskotaan suhdanteiden paranemiseen. Teollisuuden suhdannenäkymien saldoluku oli heinäkuussa 23, kun se huhtikuussa oli 31.

Suhdanteiden paranemiseen uskoi 24 prosenttia vastaajista. Vain yksi prosentti uskoi heinäkuussa suhdanteiden huononemiseen. 75 prosenttia arvioi suhdanteiden pysyvän ennallaan lähikuukausina.

Fagernäs haluaa muutoksia palkanmuodostukseen

Fagernas Leif

Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs vaatii tulevalta työmarkkinaratkaisulta osaamisen kehittymisen tukemista, mikä vaatii myös muutoksia palkanmuodostukseen.

Fagernäsin mielestä palkkaratkaisun täytyy olla mahdollisimman paljon sidoksissa yritysten kilpailukykyyn ja kannattavuuteen. Näin voitaisiin kohentaa matalan tuottavuuden alan työn tarjontaa ja palkita työntekijöitä osaamisesta.

Fagernäsin mukaan Suomi on menettänyt nopeasti kilpailukykyään, ja uhka tuotannon siirtymisestä ulkomaille arvioidaan jo suuremmaksi kuin monissa muissa maissa. Syynä tähän hän pitää Suomen kireää verotusta ja korkeita palkkakustannuksia. Fagernäsin mukaan myös osinkoverotuksen epäkohtiin tulee voida palata.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 05.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.