Mainos

Teollisuuden ja tietoalojen luottamus vahvistui

Sen sijaan rakentamisen luottamusindikaattori heikkeni selvästi huhtikuussa. Henkilöstön määrän odotetaan pysyvän silti ennallaan.

Teollisuuden luottamusindikaattori vahvistui huhtikuussa. Tuotanto-odotukset ovat kehittyneet myönteisesti ja tilauskannat ovat parantuneet. Indikaattorin lukema oli huhtikuussa +3, kun se maaliskuussa oli +1. Keskiarvo on 2.

Myös tietotekniikka-alan palveluiden (ICT) luottamus nousi huhtikuussa peräti +3:een, kun lukema oli maaliskuussa vielä -3. Myynti kääntyi uudelleen kasvuun. Suhdannetilanne on kuitenkin selvästi normaalia heikompi.

Rakentamisen luottamusindikaattori sen sijaan heikkeni huhtikuussa. Lukema oli huhtikuussa 0, kun vielä maaliskuussa luottamuksen tasoksi arvioitiin 5, joka on alan pitkäaikainen keskiarvo. Laskusta huolimatta tilauskanta on kuitenkin vakaa, ja henkilöstön määrän odotetaan pysyvän ennallaan.

Luvut perustuvat TT:n yritysjohtajilta keräämiin arvioihin. Useimmissa EU-maissa luottamus talouden nousuun on ollut viime kuukausina nousussa. Suomessa tilanne on lähelle EU-maitten keskiarvoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.