Teneriffan tragediasta uutta tietoa: 6-vuotias Olivia kuoli tukehtumalla – 1-vuotias Anna ja murhasta epäilty isä yhä kateissa

MTV Uutiset kertoi viime kesänä Espanjaa järkyttäneestä tapauksesta, jossa isän uskotaan murhanneen pienet tyttärensä. Epäiltyjen murhien tutkinta on edennyt. Asiasta kertoo El País -lehti. 

6-vuotiaan Olivian ruumis löytyi merestä Teneriffalta viime vuonna. Hänen nuoremman sisarensa, 1-vuotiaan Annan uskotaan myös menehtyneen. Annan ruumista ei ole löytynyt.

Olivian ruumiinavauksessa ei löytynyt jälkiä huumeista tai lääkkeistä. Ruumiinavausraportissa kerrotaan, että Olivia kärsi väkivaltaisen kuoleman. Hänen uskotaan kuolleen asfyksiaan, eli tilaan, jossa henkilöllä on samanaikaisesti hapenpuute ja liian korkea hiilidioksiditaso. Tämä viittaa tukehtumiseen.

Lasten isän Tomás Gimenon uskotaan murhanneen tytöt. Myöskään isää ei ole löydetty.

Ennen katoamistaan Gimeno sanoi lasten äidille Beatriz Zimmermanille, ettei hän tulisi näkemään lapsiaan enää koskaan. Pariskunta oli eronnut vuonna 2020.

Ruumiinavausraportti täsmää illan tapahtumien kanssa

Ruumiinavausraportin mukaan Olivia kuoli katoamispäivänä 27. huhtikuuta kello 19.54–21.00 välillä. Ajankohta täsmää illan tapahtumien kulkuun. Oikeuden pöytäkirjojen mukaan Gimeno tappoi lapset kotonaan Tenerifalla.

Poliisi etsi tyttöjä pitkään kuivalta maalta, kunnes etsinnät keskitettiin merelle. Gimenolla oli vene Santa Cruzin satamassa. Hänet nähtiin useita kertoja sataman läheisyydessä katoamisiltana.

Valtameritutkimusalus löysi Gimenon veneen ankkurin tuhannen metrin syvyydestä, kolmen merimailin päästä satamasta. Ankkuriin oli kiinnitetty kaksi urheilukassia: toisesta löytyi Olivian ruumis ja toinen oli tyhjä. Rikostutkijat olettavat, että Annan ruumis on ollut tyhjässä kassissa.

Gimeno katosi illan aikana

Oikeuden papereiden mukaan Gimeno oli suunnitellut tekojaan päivien ajan. Hän oli sopinut entisen puolisonsa kanssa hakevansa lapset katoamispäivänä kello 17.00. Hänen oli tarkoitus palauttaa lapset äidilleen yhdeksältä illalla.

Poliisi uskoo, että hieman yhdeksän jälkeen illalla Gimeno lähti kotoaan kohti satamaan tyttöjen ruumiit takakontissa. Matkalla hän pysähtyi vanhempiensa kotona ja jätti sinne koiransa Oton, kaksi luottokorttia ja avaimet hänen Alfa Romeoonsa.

Samaan aikaan lasten äiti saapui Gimenon talolle, joka oli tyhjä. Hän soitti Gimenolle, joka sanoi olevansa lasten kanssa syömässä.

Kello 21.40 Gimeno lähti satamasta veneellään urheilukassit mukanaan. Tyttöjen äiti Zimmerman soitti hänelle uudelleen hieman ennen kymmentä illalla. Tässä keskustelussa hän myönsi, että hän on lähtenyt saarelta tyttöjen kanssa. Seuraavassa puhelussa hän sanoi, ettei Zimmerman näe heitä enää ikinä.

Iltakymmenen ja puolenyön välillä Gimeno on heittänyt urheilukassit veteen, kohdannut siviilivartioston partioveneen ja saanut heiltä sakot koronaviruksesta johtuvan ulkonaliikkumiskiellon takia. Tämän jälkeen hän on mennyt maihin.

Gimeno kävi huoltoasemalla ostamassa uuden puhelimen laturin ja lähti takaisin satamaan kello 23.58. Tuon jälkeen häntä ei ole nähty.

Myös Espanjan pääministeri Pedro Sanchez on ottanut osaa äidin suruun.

Lue myös:

    Uusimmat