Mainos

Telia ja Sonera jäivät ilman 3G-lupaa Ruotsissa

Ruotsin uuden sukupolven matkapuhelinverkon umts-toimiluvat jaettiin tänään Tukholmassa. Yllättäen sekä ruotsalainen Telia että suomalaisen Soneran liittouma jäivät vaille toimilupaa.

Telia

Ruotsin posti- ja telehallitus päätti, että neljä uusien matkapuhelinverkkojen toimilupaa myönnetään ruotsalaisille Tele 2:lle ja Europolitanille sekä HI3G-yhtiölle ja Orange-konsortiolle. Europolitan toimii jo operaattorina Ruotsissa ja Tele 2:n omistaja on toinen operaattori Netcom. Luvista perittiin nimellinen 100 000 kruunun maksu.

Ilman lupaa jäänyt Telia ilmoittikin heti aikovansa valittaa posti- ja telehallituksen päätöksestä. Umts-lupakilvassa mukana oli myös Sonera ja paikallisten puhelinyhtiöiden muodostama Suomen 2G omien yhteenliittymiensä kanssa, kumpikin tuloksetta. Ruotsissa luvat myönnettiin ns. kauneuskilpailun perusteella eli toisin sanoen lisenssin saivat ne hakija, jotka olivat teknisesti ja kaupallisesti vakuuttavimpia.

Sonera omistaa lähes puolet Reach Out Mobile-yhteisyrityksestä, jonka nimiin Ruotsin umts-lupaa haettiin. Soneran kumppaneina oli espanjalaisen Telefonica Movilesin ja ruotsalaisen sijoitusyhtiö Industri Kapitalin yhteisyritys. Sonera sanoo nyt aikovansa tutkia vaihtoehtoisia tapoja toimia Ruotsin markkinoilla, esimerkiksi erilaisten palveluoperaattorikonseptien pohjalta.

Ruotsi on maailman johtavia valtioita sekä matkaviestinnän että internetin käytön suhteen. Maan matkapuhelintiheys on noin 68 prosenttia, ja yhteensä kolme operaattoria tarjoaa nykyisiä toisen sukupolven matkaviestintäpalveluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.