Mainos

Telekuuntelu helpottanee turkistarhaiskujen selvittämistä

Telekuuntelumahdollisuuden toivotaan helpottavan turkistarhaiskujen selvittämistä. Oikeusministerin mielestä rangaistusasteikko on riittävä, mutta teon toistumisen ja suunnitelmallisuuden pitää näkyä rangaistusta koventavana seikkana.

Poliisi saa ensi vuonna telekuuntelumahdollisuuden turkistarhaiskujen selvittämiseksi. Myös yhteistyötä eri poliisiviranomaisten kanssa aiotaan tehostaa.

Tähän asti Suomessa tehdyistä noin kuudestakymmenestä iskusta vain puolentusinaa on kyetty selvittämään.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä tärkeintä on saada rikokset tehokkaasti tutkittua ja vietyä oikeuden eteen. Koskisen mukaan teon toistumisen ja suunnitelmallisuuden pitää näkyä rangaistusta kovantavana seikkana.

Törkeästä vahingonteosta voidaan tuomita neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta. Ensikertalaiset selviävät kuitenkin usein ehdollisella.

Koskisen mukaan rangaistusasteikko on sinänsä riittävä, mutta yksittäisissä teoissa voidaan hänen mielestään käydä keskustelua siitä, ovatko tuomioistuimet päätyneet oikeaan kohtaan asteikkoa rangaistusta mitatessaan.

Poliisille selvittämättömät rikokset ovat kiusallisia. Sisäministeri vaatiikin nyt toiminnan tehostamista. Uusia virkoja poliisille ei ole kuitenkaan tulossa. Tutkinta keskitetään jatkossa Länsi-Suomen läänin poliisijohtoon, jota Suojelupoliisi avustaa.

Ensi vuoden vaihteen jälkeen poliisille tulee myös käyttöön telekuuntelumahdollsuus törkeän vahingonteon epäilyissä.

Eläinaktivistit ovat Suojelupoliisin mukaan tehneet tänä vuonna jo 17 rikosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.