Mainos

Telanne Korhosjupakasta: "Hän ei puhunut meille totta"

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan irtisanotun päätoimittajan Johanna Korhosen potkujen syynä oli luottamuspula. - Hän ei puhunut meille totta, kun asioista keskusteltiin Puolison sukupuolella ei ollut merkitystä. Kysymys on siitä, että hän on toiminut vilpillisesti.

Viime syksynä Lapin Kansaan nimitetty ja irtisanottu Johanna Korhonen vaatii irtisanomisestaan yhteensä 230000 euron korvauksia. Korhosen mukaan hänet irtisanottiin, koska hänen puolisonsa on nainen. Juttua käsitellään keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Telanne kuvasi tapahtumia neuvottelussa Alman pääkonttorissa 29. syyskuuta 2008, kun edellisenä viikonloppuna Alman johdolle oli selvinnyt, että Korhosen puoliso on nainen eikä mies.

- Sanoin, että jos et ole puhunut totta, meillä on luottamuspula. Korhonen kysyi oliko kyse puolison sukupuolesta. Vastasin, ettei ole. Meillä on luottamuspula, etkä voi aloittaa tehtävässä, Telanne sanoi.

- Hän oli valehdellut meille puolisonsa sukupuolesta ja tämän poliittisesta aktiviisuudesta.

Lue Korhosen näkemys tästä:

Korhonen kuvasi omassa kertomuksessaan kuinka Telanne oli käsillään ikään kuin repinyt sopimuksen.

- Voi olla, että kädet ovat liikkuneet. Kun hän oli itse valinnut missä puhuu totta ja missä ei, niin meillä oli mahdollisuus purkaa sopimus.

Telanteen mukaan neuvottelu oli asiallinen. Korhosen asianajaja Tuula Lehtinen tenttasi Telannetta työsuojelupiirin raporttiin kirjatusta suuttumuksesta.

- Varmasti vähän painokkaammalla äänellä kuvasin tilannetta ja kerroin, että en ole missään nimessä tyytyväinen. Kerroin, että yhtiötä on petetty ja minua myös henkilökohtaisesti.

Telanne kiisti kuitenkin, että tässä neuvottelussa Korhosen johtajasopimus olisi purettu. Asia jäi ilmaan ja jatkoneuvottelujen varaan. Korhosen mukaan hän oli saanut potkut kyseissä neuvottelussa.

"Kysyin miehen muuttohaluista"

Alma Median toimitusjohtaja esiintyi oikeudessa kuultavana. Hän ei siis vannonut valaa, mutta kuultavalla on myös totuudessa pysymisvelvollisuus.

Telanne kertoi pitävänsä tärkeänä, että lehden päätoimittaja asuu paikkakunnalla. - Kysyin häneltä, onko hänen miehensä valmis muuttamaan paikkakunnalle. Hän sanoi, ettei se ole ongelma.

- Johanna Korhonen ei siihen reagoinut mitenkään. Tiedustelin vielä mitä hänen miehensä tekee ja hän kertoi, että hän on tutkija.

Telanne kertoi, että Korhonen oli myös sanonut, ettei hänen puolisonsa ole aktiivinen politiikassa.

- Meillä on Almassa monenlaisissa suhteissa eläviä ihmisiä. Se ei olisi estänyt nimittämistä päätoimittajaksi. Myöskään puolison poliittinen aktiivisuus ei olisi estänyt Korhosen nimittämistä.

Telanteen mukaan kyse oli nimenomaan valehtelemisesta.

(MTV3)

TELANNE TOISTI: KORHONEN PETTI LUOTTAMUKSEN

KORHONEN TOISTI: NAISPUOLISONI EROTTAMISEN SYY

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.