Tekikö Markku Kanerva virheen Teemu Pukin kanssa? Asiantuntijalta arvio vaisusta suomalaistykistä

1:55
MTV Urheilun asiantuntijan Juha Reinin mukaan Huuhkajilla jäi EM-alkulohkosta yksi jossiteltava asia.

Huuhkajien tähtihyökkääjän Teemu Pukin hieman vaisu EM-kisaesitys nousi puheenaiheeksi MTV3:n Uutisaamun keskustelussa tiistaina. 

Pukki kärsi nilkkavamman kisojen alla, mikä omalta osaltaan vaikeutti maalitykin valmistautumista Huuhkajien historialliseen turnaukseen. Norwichin ja Suomen maaajoukkueen luottohyökkääjä ei onnistunut maalinteossa lohkovaiheessa, ja hänellä oli silmiinpistäviä ongelmia esimerkiksi pallon haltuunottojen kanssa. 

MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini otti kantaa Pukin esityksiin alkulohkossa. 

– Ensimmäinen peli (Tanskaa vastaan) oli vähän sen näköistä, että hänellä saattoi olla jonkinlaista kipua. Selvää oli, ettei hän ihan sataprosenttisessa kunnossa ollut. Eilen hän veti pitkään spurttia, ja kyllä se nopeus ja terävyys siellä oli, mutta muutamissa paikoissa huomasi, että siellä on vielä vähän hakemista. Mutta se on aika luonnollista, kun on jonkin aikaa pelaamatta ja treenaamatta ja tekee kaiken kivun kanssa, Reini analysoi. 

Olisiko Markku Kanervan pitänyt sitten luottaa Pukin sijaan johonkin toiseen hyökkääjään, esimerkiksi Brentfordissa hyviä näyttöjä antaneeseen Marcus Forssiin? 22-vuotias hyökkääjä sai pelata alkulohkossa vain hetken Belgia-ottelun jo ratkettua. 

– Hän (Pukki) ei ehkä ihan täysin ollut se syömähammas, jota Suomi olisi kaivannut, mutta hän on silti niin tärkeä pelaaja, että meni muiden hyökkääjien ohi nokkimisjärjestyksessä, Reini linjaa. 

Jäikö Huuhkajilla jossiteltavaa lohkovaiheesta, jossa se keräsi kolme pistettä? Reini nostaa esiin yhden ison asian pääkuvan videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja