Teemu Pukin nilkan kunto jännittää kaikkia EM-kisojen alla – näin kommentoi Markku Kanerva: "En mä voi mitään prosentteja antaa"

Historiallisiin EM-kisoihin valmistautuvien Huuhkajien ensimmäinen leiriryhmä julkaistaan  – seuraa suorana 16:33

Huuhkajien ykköshyökkääjän ja kenties tärkeimmän yksittäisen kenttäpelaajan Teemu Pukin pelikunto on suurin arvoitus ennen runsaan kolmen viikon päästä alkavia jalkapallon EM-kisoja.

Pääkuvan video: Huuhkajien EM-leiriryhmä julkistettiin – näin päävalmentaja Markku Kanerva perusteli valintoja.

Mestaruussarjan voittoa ja valioliiganousua juhlineen Norwich Cityn maalitykin nilkka vääntyi loppukaudesta, ja ensi arvioiden perusteella vamma vaati viikkoja kuntoutuakseen.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi päivitetyt tietonsa Pukin tilanteesta, kun hän julkisti EM-leiriryhmänsä valmistaviin maaotteluihin Ruotsia ja Viroa vastaan.

Pukki oli mukana Kanervan 26 pelaajan listalla.

– Kuntoutus on hyvässä vaiheessa, ja ollaan tosi positiivisia sen suhteen, että hän on kisoissa kunnossa. Hyvältä näyttää, Kanerva kuvaili.

Mitään tarkkaa tietoa Pukin nilkasta ei tuntunut olevan tosin Kanervallakaan. Lienee todennäköistä, ettei Pukkia nähdä kentällä ainakaan Ruotsia vastaan puolentoista viikon päästä pelattavassa ottelussa.

– Nyt me nähdään, kun hän tulee leirille, missä kunnossa hän on, mitä hän pystyy tekemään ja millä aikataululla. Se on ihan selvä, että ei me mitään riskiä aleta ottaa. Mennään sen kuntoutusaikataulun mukaan, Kanerva kommentoi.

Kun Kanervalta pyydettiin todennäköisyyttä sille, että Pukki on varmasti kunnossa EM-kisoissa, vastaus oli seuraava:

– Meidän lääkintätiimi on luottavainen sen suhteen. En mä voi mitään prosentteja antaa. Sitten sen näkee, kun hän pääsee täysillä mukaan jalkapallotreeneihin, miten nilkka siihen reagoi. Ei sitä kukaan pysty vielä sanomaan.

– Mutta edelleen ollaan erittäin luottavaisia, että hän olisi sataprosenttisessa kunnossa. Totta kai hän on joutunut huilaamaan, varmasti osittain tekee ihan hyvääkin, että hän saa vetää henkeä.

Pukki iski Norwich Citylle päättyneellä kaudella 26 maalia Mestaruussarjassa.

Sparvin polvessa nestettä

Toinen toipilas Huuhkajien avainpelaajistossa on kapteeni Tim Sparv, joka on pelannut edellisen kerran maaliskuussa Kreikan liigassa. AEL Larissan keskikenttäpelaajan polvi vaati leikkaushoitoa.

Sparv on jo palannut täysipainoisesti joukkueensa harjoituksiin. Polvi on kerännyt nestettä harjoittelun seurauksena.

– Hänenkin kohdallaan katsotaan, miten polvi reagoi, kun tulee kuormitusta lisää, Kanerva totesi.

– Tim on luottavainen siihen, että hän on viimeistään kisoissa iskussa.

Lue myös:

    Uusimmat