Teinityttö kärsi pahasta ummetuksesta – lääkärin ottamat kuvat paljastivat harvinaisen syyn

Suosio kasvaa - tiesitkö tämän teestä? 8:04
Videolla kerrotaan, millaisia teenjuojia suomalaiset ovat.

Kiinalaistytön tarina muistuttaa kohtuuden merkityksestä ruokavalinnoissa.

Muiden muassa Asia One -sivusto kertoo, että 14-vuotias kiinalaistyttö hakeutui sairaalaan kärsittyään pahasta ummetuksesta viiden päivän ajan. Suoli ei toiminut alkuunkaan. Zhejiangin maakunnassa asuva, vatsakivuista kärsivä tyttö valitti, ettei pystynyt ummetukseltaan edes syömään.

Lääkärit eivät heti löytäneet syitä tytön ruoansulatusongelmille. Vasta tietokonekerroskuvaus paljasti, että tytön vatsassa oli satoja omituisia pallomaisia asioita.

Lääkärit päättelivät, että pallot olivat sulamattomia maniokkipalleroita. Vatsaan ne olivat päätyneet kuplateen mukana.

Kuplatee tai pallerotee, kuten Wikipedia juoman nimeää, on makea teejuoma. Juomaan kuuluvat olennaisesti maniokista valmistetut pallerot. Aasiasta suosittu juoma levisi Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan 2000-luvulla. Myös Suomessa on kuplateetä myyviä yrityksiä.

Laksatiivit helpottivat ummetukseen


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Aluksi teinityttö ei suostunut paljastamaan, mitä oli syönyt, mutta myönsi lopulta juoneensa kupin kuplateetä viisi päivää ennen ummetuksen alkamista.

Lääkärin mukaan satojen maniokkipalleroiden juuttuminen elimistöön kuitenkin oli vaatinut kuplajuomassa makaavien palleroiden syömistä paljon useammin ja paljon pidempään. Lääkäri epäilee, että tyttö valehteli rangaistuksen pelossa.

Lopulta apu pahaan ummetukseen löytyi laksatiiveista.

Kuplateen tärkkelyspitoiset pallerot laittavat ruoansulatuksen koetukselle. Siksi niitä nauttivan tulee muistaa kohtuus.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat