Teini-iässä lajiensa supertähdiksi nousseet LeBron James ja Kylian Mbappe harvinaisessa kohtaamisessa: "Me muutamme kulttuuria"

Koripalloilija LeBron James ja jalkapalloilija Kylian Mbappe ovat molemmat tulleet tunnetuksi siitä, että molemmat nousivat nuorella iällä lajiensa huipulle. Kaksikko kohtasi toisensa Niken haastattelussa kesällä jalkapallon MM-kisojen jälkeen. Mbappe juhli kisoissa kultaa. 

Molemmilla on myös yhteistä se, että he haluavat toimia inspiraationa nuoremmille sukupolville. He käsittelivät termiä, mitä tarkoittaa, kun on enemmän kuin urheilija.

– Kaikista mahtavimmat urheilijat ovat inspiraation lähteitä lapsille, jotka heräävät aikaisin aamulla, katsovat sinua, inspiroituvat sinusta, ja tahtovat olla sinä. Sitä kautta sinulla on suuri vaikutus ihmisiin. Tahdon, että lapsila on se mahdollisuus, tahdon, että kaikilla on sama mahdollisuus, Mbappe sanoo.

– Se tarkoittaa sitä, että et voi antaa kenenkään laittaa sinua laatikon sisälle. Se, että olen enemmän kuin urheilija, on mahdollistanut sen, että voin antaa takaisin yhteisölleni. Se on myös antanut mahdollisuuden tuulla kuulluksi ja johtaa seuraavaa sukupolvea, James sanoo. 

Jamesin ja Mbappen ikäerosta huolimatta, kaksikolla on yhteinen sävel, ja heidän ajatusmaailmansa on hyvin samanlainen.

– Haluan, että heillä on joku, jota katsoa ylöspäin, ja joku, josta he tietävät, että hän välittää heistä. Me muutamme kulttuuria, se mitä me teemme, sanomme, ja se, kuinka me esiinnymme, muuttaa kulttuuria. Meillä on oikeus ja voima tehdä enemmä, kuin pelata koripalloa tai jalkapalloa, James jatkaa.

– Ihmisten auttaminen, tulit sitten mistä tahansa, on kaikista tärkeintä. Kaikki eivät voi menestyä, mutta voit kuitenkin tehdä jotain heidän eteensä, Mbappe päättää.

Alla olevalla videolla kaksikon haastattelu.


Lue myös:

    Uusimmat