Mainos

Teeskentelevätkö miehet orgasmeja? Salaisuudet, joita et ehkä tiennyt miehistä ja seksistä

Mitä miehet eivät kerro seksistä?

Kun puhutaan orgasmin teeskentelystä, puhutaan usein naisista. Mutta teeskentelevätkö miehetkin?

Miesten teeskentelystä  Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex -kirjan kirjoittanut urologian professori Abraham Morgentaler paljasti Women's Health, -sivustolle miesten pimittämät salaisuudet.

Miehet voivat teeskennellä orgasmeja – ja myös tekevät niin

Morgentalerin kirjan innoittaneessa tutkimuksessa asiantuntijan eteen tuli tapaus, jossa mies valitti Morgentalerille, ettei osannut lopettaa orgasmien teeskentelyä tyttöystävänsä kanssa. Mies oli ollut kyvytön saamaan orgasmia yhdynnässä liki koko elämänsä, mutta koska hän välitti kumppanistaan, hän teeskenteli, jottei tämä loukkaantuisi. Eikä hän ole ainoa. Morgentaler kertoo ymmärtäneensä kirjan kirjoittamisen aikana, kuinka moni mies todella teeskentelee orgasmeja. 

Mutta eikö nainen sitten muka huomaa miehen teeskennelleen "todisteiden" puuttuessa? Jos mies käyttää kondomia, asiaan ei ehkä tule kiinnitettyä huomiota, sillä siitä voi hankkiutua nopeasti eroon. Jos kondomia ei käytetä, kyse on usein siitä, kuinka paljon nainen ylipäätään kiinnittää asiaan huomiota.

Miehen orgasmi ei kuitenkaan aina tule todisteiden kera

Morgentalerin mukaan miehetkin voivat joskus saada orgasmin ilman ejakulaatiota. Näin voi olla asian laita esimerkiksi miehillä, joilla on diabetes, tai miehillä, joilta on poistettu eturauhanen. Morgentalerin käsityksen mukaan myös tantrisessa seksissä orgasmi voi tulla ilman ejakulaatiota.

Miehet teeskentelevät samasta syystä kuin naiset

Suurin osa Morgentalerin hoitamista miehistä on kertonut teeskentelyn päällimmäiseksi syyksi sen, että he ovat tienneet, etteivät kykenisi saamaan orgasmia esimerkiksi humalatilan, lääkityksen tai hermostuneisuuden vuoksi.

– Se on melkein sama kuin naisilla. Se on tapa sanoa kumppanille, että he hoitivat homman hyvin, kaikki hyvin ja nyt riittää, asiantuntija toteaa. 

Loppujen lopuksi kumpikin osapuoli teeskentelee hyvin epäitsekkäistä syistä.

Nuoremmillakin miehillä on erektiovaikeuksia

Myös nuoremmilla miehillä voi olla vaikeuksia erektionsa kanssa tai ongelmia ennenaikaisen ejakulaation kanssa. Kyse ei ole vain yli nelikymppisten ongelmista.

Miehet eivät ole aina "sillä tuulella"

– Ajatus siitä, että mies olisi aina valmis, aina halukas, ei ole oikeasti totta, Morgentaler toteaa.

– Se voi olla totta 18-vuotiailla, mutta asiat muuttuvat, kun velvollisuudet lisääntyvät.

Yleensä naisten haluttomuus on helpompi selittää stressillä, mielialalla tai turvotuksella, ja jostain syystä miehiä pidetään aina halukkaina. Miehetkään eivät kuitenkaan ole aina valmiita petipuuhiin, joten sänkyleikeistä satunnaisesti kieltäytyminen ei ole kumppanille syy hermostua.

Miehet keskittyvät usein enemmän naisen nautintoon kuin omaansa

Miehiä pidetään usein itsekkäinä makuuhuoneissa. Morgentaler on kuitenkin todennut asian olevan juuri päinvastoin. Miehet ovat kuin ovatkin huolissaan siitä, saavatko kumppaninsa nauttimaan.

– Heti kun miehellä on jonkinlaisia tunteita kumppania kohtaan – vaikka vain sillä tasolla, että haluaa tämän pitävän itsestään – suuri osa omaan nautintoon keskittymisestä vaihtuukin siihen, että yrittää näyttää hyvältä hänen silmissään, asiantuntija kertoo.

Oma suoritus voi olla miehelle arka paikka

Morgentalerilla on ollut asiakkaita, joiden seksiongelmat juontavat juurensa yhteen negativiiseen kommenttiin tai huonoon kokemukseen. Miesten itsevarmuus ja miehisyys ovat tiukasti yhteydessä siihen, kuinka he näkevät itsensä seksikumppaniensa silmin. Valehdella ei kannata, mutta jos kehuihin on aihetta, niitä kannattaa antaa.

– Jos naiset haluavat tietää parhaimman tavan pitää parisuhde positiivisena, sanon, että jos mies on tehnyt seksuaalisesti jotain hyvää sinulle, kerro se hänelle. Jopa yksinkertainen 'se oli mahtavaa' tekee ihmeitä, asiantuntija vakuuttaa.

Sinulla voi olla korkeampi libido kuin kumppanillasi

Myös miehet ovat omaksuneet stereotypian, jonka mukaan miehillä pitäisi olla korkeampi libido kuin naisilla. Ei kuitenkaan ole lainkaan tavatonta, että asia on juuri toisinpäin. Morgentaler kertoo, että miesasiakkaat ovat usein tulleet tiedustelemaan, miten voisivat pysytellä kumppaniensa perässä seksuaalisesti.

– Ei ole kyse siitä, että heidänkään halunsa olisi niin vähäinen, vaan joillain naisilla on vain vahvempi libido.

Tämä vahvistui myös hiljattain Voucher Codes Pron teettämässä selvityksessä, johon osallistui yli 2300 yli 18-vuotiasta brittiä. Selvisi, että kuusikymmentä prosenttia naisvastaajista haluaisi enemmän seksiä kuin tällä hetkellä saa.  Kyselystä selvisi myös, että 21 prosenttia pareista tappeli säännöllisesti sen vuoksi, etteivät he harrastaneet tarpeeksi seksiä.

***

1:37

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.