Teemu Tainio seurasi epäuskoisena vanhojen pelikaverien dramaattista pääsyä Mestarien liigan finaaliin: "Onneksi olin väärässä" – ihastelee ex-kämppiksensä nousua Tottenhamin johtajaksi

Suomen maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Teemu Tainio on seurannut tarkasti vanhan seuransa Tottenhamin matkaa Mestarien liigan loppuotteluun.

FC Hakan päävalmentajana nykyisin toimiva Tainio myöntää, että usko oli loppua Ajaxin johtaessa keskiviikkona 2-0.

– Uskomaton nousu jälleen kerran. Meinasi itseltäkin uskoa loppua sen jälkeen, kun Ajax meni kahden maalin johdossa tauolle. Pelit pitää näköjään pelata loppuun asti. Onneksi olin väärässä, Tainio sanoo MTV Urheilulle.

– Joukkueen, joka tekee tuollaisia nousuja, on pakko olla sitoutunut. Mauricio Pochettino on saanut joukkueesta erittäin kurinalaisen. Lopuksi iso kärki (Fernando Llorente) nostettiin ylös, joukkueella on monenlaisia variaatioita pelissä.

"Tämä joukkue pelaa huomattavasti meitä paremmin"

Tainion mukaan nykyinen Tottenham ei lopulta ole järisyttävän erilainen suomalaispelaajan Spurs-vuosiin 2005-2008 verrattuna.

– Meillä oli silloin kyllä nimekkäitä pelaajia, mutta tämä joukkue pelaa huomattavasti paremmin joukkueena. Me olimme enemmän yksilöiden varassa. Jalkapallo on muuttunut paljon ja senkin myötä nykyinen joukkue on paljon liikkuvampi.

Tainion mukaan Tottenhamilla on Mestarien liigan loppuottelussa Liverpoolia vastaan täydet mahdollisuudet, kuten kilpailun pudotuspelit ovat tänä keväänä osoittaneet.

– Molemmat joukkueet ovat toisilleen erittäin tuttuja, suuria yllätyksiä ei pitäisi tulla kummallekaan vastaan. Liverpool on ehkä hienoinen ennakkosuosikki.

"Uhkuu johtajuutta"

Tainio kertoo mieluiten seuraavansa oman aikansa pelikaverien tekemisiä nykyisessä Tottenhamissa. Tainio on pelannut Ajaxissa samaan aikaan Toby Alderweireldin ja Jan Vertonghenin sekä Tottenhamissa Danny Rosen kanssa.

– Kaikki ovat tosi mukavia jätkiä. Ajaxin aikoina olin Christian Eriksenin kämppiksenä pelireissuilla. Upeaa, miten kaveri on noussut johtavaksi pelaajaksi Tottenhamissa.

Eriksen oli suomalaisen mukaan jo 18-vuotiaana taitava ja erittäin hyvä pallon kanssa. 

– Nuori ja hiljainen kaveri Eriksen oli vielä tuolloin. Peliaika oli pientä ja rooli hyvin erilainen kuin nykyään. En usko, että hän on mikään äänekkäin kaveri vieläkään, mutta uhkuu johtajuutta ja antaa tekojen puhua puolestaan kentällä, Tainio luonnehtii.

Mestarien liigan loppuotteluun selviäminen on Tottenhamin ja sen fanien kannalta Tainion mukaan erittäin tärkeää.

– On puhuttu, ettei Tottenham ole siellä ihan terävimmässä kärjessä vieläkään. Nyt on myös uusi stadion, joten tämä on erityisen tärkeä asia. Pelkkä loppuotteluun selviytyminen on Tottenhamin kannalta iso asia.

– Tästä vielä Mestarien liigan voitto taskuun, niin voi näyttää muille pitkää nenää, Tainio sanoo.

15.05 juttuun korjattu: Tainio pelasi Alderweireldin ja Vertonghenin kanssa Ajaxissa, ei Tottenhamissa.

Lue myös:

    Uusimmat