Teemu Tainio oli osa edellistä Tottenhamille pokaalin voittanutta joukkuetta: "Kerrankin Niemen Antti puhuu järkeä"

Tottenhamin voittaessa edellisen kerran jotain Suomen maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Teemu Tainio oli osana joukkuetta. Vuosi oli 2008 ja kilpailu Englannin liigacup.

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Tainio toivoo loppuottelujen olevan Spursin tulevaisuudessa arkipäivää, mutta kallistuu silti lähestymään lauantain loppuottelua vuosisadan mahdollisuutena. Eroa Euroopan suurimpiin seuroihin löytyy vielä.

– Viime siirtoikkunassa ei hankittu ketään, kun kaikki rahat menivät uuteen stadioniin. Nyt kun stadion on kunnossa, kaksi tai kolme täsmähankintaa tarvitsisi tehdä erityisesti laitapakkien osastolle, Tainio sanoo MTV Urheilulle.

Tainio ei näe kahden viikon tauon peleistä palvelleen erityisesti kumpaakaan joukkuetta, mutta tietyille yksilöille se on ollut tarpeen. Erityisesti nilkkavammasta toipuvalle Harry Kanelle.

– Jos Kane on pelikunnossa, en usko Pochettinon jättävän häntä penkille tuntuman puutteesta huolimatta. Hän on isojen pelien mies. Toivon, että Harry hoitaa pelin meille, Tainio tunnustaa väriä.

C Moren asiantuntija Antti Niemi pitää Pochettinon asemaa Kanen tilanteessa "paskamaisena", sillä valmentaja saattaa tietää joutuvansa käyttämään yhden vaihdon lähtökohtaisesti Kaneen.

– Kerrankin Niemen Antti puhuu järkeä. Vaikea Kanea on penkillekään kokonaan jättää. Uskon, että jos Pochettino tietää Kanen olevan puolikuntoinen, hän ei tätä kentälle laita, Tainio sanoo.

Hakan päävalmentaja uskoo ottelun ratkaisun tapahtuvan Tottenhamin puolustuslinjassa.

– Spursin puolustuslinja joutuu koville Mohamed Salahin, Roberto Firminon ja Sadio Manen kanssa. Jos heiltä ei saada pelattua tilaa pois, pääsevät juoksemaan linjaa vastaan tai varsinkin sen taakse, omissa kolisee. Tottenhamin toisinaan haparoivakin puolustus joutuu kovaan testiin lauantaina, Tainio arvioi.

– Ei haittaa vaikka mentäisiin jatkoajalle tai rankkareille asti, kunhan Tottenham voittaa, Tainio nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat