Teemu Pukkia kismitti, vaikka satumainen maalitehtailu jatkui

Huimassa maalivireessä olevalle Teemu Pukille satelee tällä hetkellä kehuja oikealta ja vasemmalta. Suomalaishyökkääjä viimeisteli lauantaina maalin jalkapallon Englannin Valioliigassa, kun Norwich taipui 2–3-kotitappioon Chelsealle.

Pukin 2–2-tasoitus syntyi, kun ottelua oli pelattu puoli tuntia. Emiliano Buendia pelasi Pukin tekopaikkaan, ja suomalaishyökkääjä laukoi pallon maalivahti Kepa Arrizabalagan käden kautta takanurkkaan.

Pukki on tehnyt viisi osumaa, kun takana on kolme ottelua. Hän onnistui viimeistelyssä Liverpoolia vastaan ja juhli hattutemppua Newcastle-ottelussa.

Chelseaa vastaan hän oli näkyvästi mukana molemmissa joukkueensa maaleissa. Pukki antoi syötön Todd Cantwellin ottelun alussa tekemään 1–1-osumaan.

–  Viisi maalia kahdessa ja puolessa ottelussa Teemu Pukille. Ei huono alku Valioliigan uralle, Englannin maajoukkueen ex-maalitykki Gary Lineker tviittasi ottelun aikana.

"Olemme pettyneitä"

Tappio kismitti Pukkia ja Norwichin päävalmentajaa Daniel Farkea.

–  Tämä oli tiukka ottelu, jossa pienet yksityiskohdat ratkaisivat. Olemme pettyneitä, koska meille jäi käteen vain kauniita sanoja ja kohteliaisuuksia. Haluamme pisteitä, Farke sanoi Norwichin kotisivuilla.

Chelsean sankariksi nousi Tammy Abraham, joka laukoi kaksi komeaa maalia. Abraham vei lontoolaiset kolmannella minuutilla johtoon laukomalla pallon suoraan keskityksestä verkon perukoille. Ottelun 68. minuutilla hän kiskaisi komealla kudilla loppunumerot. Chelsean toisen osuman viimeisteli Mason Mount avausjaksolla.

Norwich on osoittanut alkukaudesta vaarallisuutensa hyökkäyssuuntaan, mutta samalla joukkueen puolustus on ajoittain helissyt. Joukkueen verkkoon on tehty kolmessa ottelussa yhteensä kahdeksan osumaa.

Lauantaina toinen jakso oli kotijoukkueelle vaikea, vaikka Ben Godfrey puski pallon kertaalleen ylärimaan.

–  Ihan hyvin taistelimme, vaikka Chelsea on sarjan kärkijoukkueita. Ei se helppoa ollut. Juuri ennen niiden 2–3-maalia minullakin oli paikka. Kyllä vähän harmittaa, Pukki sanoi Viasatin haastattelussa.

Pukin kauden alku poikkeuksellinen

Chelsealle voitto oli ensimmäinen tämän kauden Valioliigassa. Joukkue on kerännyt kolmesta ottelustaan yhteensä neljä pistettä. Sarjanousija Norwichin saldo kolmesta pelistä on yksi voitto ja kaksi tappiota.

Pukin kauden alku on ollut kansainvälisestikin poikkeuksellinen. Suomalaisesta tuli kautta aikain kymmenes pelaaja, joka on tehnyt uransa kolmessa ensimmäisessä Valioliigan ottelussa maalin.

Pukin lisäksi vain Pavel Pogrebnjak on pystynyt debyyttikaudellaan viiteen maaliin kolmessa ensimmäisessä Valioliigan ottelussaan. Venäläispelaaja ylsi temppuun Fulhamissa alkuvuodesta 2012.

–  Asian alkaa varmaan vähän myöhemmin ymmärtää, kunhan harmitus tästä pelistä on mennyt. Ihan hieno juttu se on, Pukki sanoi viitaten tilastoihinsa.


Lue myös:

    Uusimmat