Teemu Pukin vahvuudet rautaa myös Valioliigassa, suomalaistähteä kehuttiin laajasti brittimediassa – "Ylivoimaisesti Norwichin paras"

Vaikka Norwich hävisi Liverpoolille tylysti 1-4, suomalaishyökkääjä Teemu Pukki sai onnistuneen startin Valioliiga-uralleen perjantaina. 

Maailman parhaassa jalkapalloliigassa debytoinut Pukki iski Norwichin ainokaisen toisella jaksolla sinetöiden samalla ottelun loppulukemat

Kamppailu ratkesi nopeasti, kun viime kaudella liigassa toiseksi tullut Liverpool rynnisti vajaassa puolessa tunnissa 3-0-johtoon. Pukki oli vaarallinen ensiminuuteista lähtien ja oli lähellä maalintekoa jo avausjaksolla.  

Pukki saikin kehuja liikkumisestaan, työteliäisyydestään ja viimeistelytaidostaan brittimediassa ottelun jälkeen. 

– Ylivoimaisesti Norwichin paras pelaaja. Hän tuotti jatkuvasti harmia vastustajalle ja sai ansaitsemansa avausmaalin Valioliigassa. Järkevä liikkuja, ja maaleja tulee varmasti jatkossakin, kuten Mestaruussarjassa, Independentin arviossa kirjoitettiin viitaten Pukin 29 liiga-osuman saldoon viime kaudella.

– Teemu Pukin maali oli iso hetki Norwichille, sillä fanit saivat jotain juhlimisen aihetta kotimatkalle. Samalla joukkue säästi kasvonsa. Jos he olisivat hävinneet 7-8 maalilla, sillä olisi voinut olla vakava vaikutus, Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragher summasi. 

– Teemu Pukin rauhallinen viimeistely kavensi eroa sen jälkeen, kun Liverpool-vahti Alisson oli loukkaantunut ja tilalle oli tullut uusi hankinta Adrian, BBC:n Neil Johnston luonnehti. 

– Pukin tekemä maali saattaa olla merkittävä isossa kuvassa. Rauhallinen ja varma viimeistely. Näyttää kuitenkin siltä, että Pukki on vielä matkalla viime kauden vireeseen, kun hän oli veitsenterävä viimeistelijä Mestaruussarjassa, Norwich Evening Newsin Patty Davitt totesi. 

– Liverpool loi paljon paikkoja toisella jaksolla, mutta vain Norwich osui, kun kovasti töitä paiskinut Teemu Pukki teki uransa ensimmäisen osuman Valioliigassa, Telegraphin Sam Wallace kehui suomalaista. 

Norwich kohtaa Valioliigassa seuraavaksi Newcastlen kotikentällään ensi viikon lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat