Teemu Pukille maali ja syöttö valioliigajättiä vastaan – merkkautti tappiosta huolimatta nimensä historiankirjoihin

Teemu Pukki ja Norwich kohtasi lauantain Valioliigan kierroksen avausottelussa Chelsean. Valioliigajätti oli tällä kertaa parempi lukemin 3-2, mutta Pukki merkkautti ottelussa maalin ja maaliin johtaneen syötön.

Ottelu lähti räväkästi käyntiin, kun Chelsean Tammy Abraham vei kauden ensimmäisellä osumallaan 1-0 johtoon komean hyökkäyksen päätteeksi. Pitkään lontoolaiset eivät johtoaan saaneet juhlia, sillä Pukki tarjoili Todd Cantwellille tämän uran ensimmäisen Valioliigamaalin.

Maalitehtailu avauspuolikkaalla ei loppunut tähän. Mason Mount siirsi Chelsean toisen kerran johtoon reilun vartin pelin jälkeen. Puolen tunnin pelin kohdalla Norwichin kotiyleisö repesi, kun sen suuri sankari Pukki iski jo kauden viidennen osumansa. Emiliano Buendia tarjoili syötön linjojen väliin ja Pukki viimeisteli pienestä kulmasta. Hänestä tuli vasta toinen pelaaja, joka on tehnyt ensimmäisen kolmen Valioliigaottelun aikana viisi maalia. Fulhamin Pavel Pogrebnyak on Pukin lisäksi ainoa, joka on onnistunut samassa.

Norwich oli ottelun toisella puoliajalla suurissa vaikeuksissa Chelsean paineen alla ja lopulta Abraham siirsi joukkueensa jälleen johtoon 68. peliminuutin kohdalla. Pukki pääsi kokeilemaan juuri ennen Chelsean johto-osumaa, mutta veto vaikeasta paikasta meni suoraan Chelsea-vahti Kepan syliin.

Chelsea-legenda Frank Lampard sai ensimmäisen voittonsa joukkueen peräsimessä. Pukki johtaa maalipörssiä viidellä osumallaan ennen Manchester Cityn Raheem Sterlingiä, jolla on kasassa neljä maalia.

Norwich pelaa seuraavan kerran tiistaina Crawley Townia vastaan Liigacupin ottelussa. Valioliigassa seuraava kamppailu on luvassa viikon päästä lauantaina, kun joukkue kohtaa West Hamin vieraskentällä.

Lue myös:

    Uusimmat