Mikael Forssellilta satelee ylistystä Teemu Pukille: "Hän on Norwichille kultakimpale"

Norwichin Teemu Pukki teki sen jälleen, kun hän onnistui maalinteossa Chelseaa vastaan lauantain 2-3 tappioon päättyneessä ottelussa. C Moren asiantuntija ja suomalaisittain Valioliigassa eniten maaleja yhdellä kaudella viimeistellyt Mikael Forssell ylistää Pukkia.

Osuma oli Pukille jo kauden viides. Hän on Fulhamissa maaleja tehtailleen Pavel Pogrebnyakin ohella ainoa pelaaja, joka on tehnyt viisi maalia kolmessa ensimmäisessään Valioliigaottelussa.

– Olen itse paukuttanut ennen sarjan alkua, että Teemun kausi tulee olemaan menestys. Olen aivan varma siitä, että minun maaliennätykseni menee rikki. Sen olen jo sanonut ennen kauden alkua. Se näkyi tänään, että Teemu pystyy tekemään huippujoukkueitakin vastaan maaleja, Forssell sanoo.

Forssell iski itse omalla parhaalla kaudellaan 17 osumaa Birminghamin paidassa. Pukki tarjoili ottelussa myös maaliin johtaneen syötön, joka kertoo suomalaishyökkääjän monipuolisuudesta.

– Se on selkeää, että Teemu ei ole sellainen sokea maalintekijä, vaan hän pystyy tarvittaessa luomaan paikkoja. Totta kai kaikki haluaa, että Teemu on niissä ratkaisupaikoissa tekemässä maaleja, mutta välillä tulee näitä tilanteita, jolloin ajautuu sivummalle. Siellä on tiiviitä puolustuslinjoja, jolloin syötöt saattava tulla maalintekosektorin ulkopuolelle. Teemu on Norwichille kultakimpale, Forssell toteaa.

Chelseaakin uran aikana edustanut Forssell ei usko, että Pukkia tulee vaivaamaan paineet suuren huomion myötä.

– Luulen, että Teemun paineet on tässä hänen jalkapalloelämässään käyty läpi. Vaikka hän pelaa nyt elämänsä kautta ja parasta jalkapalloa hänen urallaan, niin luulen, että Teemu on henkisesti niin kypsä. Se asia ei ole mielestäni ajankohtainen, Forssell sanoo.

Pukin maalivire on ollut hurjaa tähän asti. Forssell toivoo, että Pukki voisi tehdä enemmän maaleja kuin viime kaudella.

– 29 maalia on toki kova rajapyykki rikottavaksi. Sanotaan, että jos teet 20 maalia Valioliigassa, niin onhan se aivan mieletön suoritus, Forssell päättää.

Lue myös:

    Uusimmat