Teemu Pukki paljasti suurimmat esikuvansa – "Hän on paras pelaaja ikinä"

Teemu Pukki on kasvanut Huuhkajien ja koko Suomen ykköstähdeksi hiljalleen uransa aikana, mutta ketkä ovat pelaajia, joita Pukki on katsonut ylöspäin jalkapallouransa aikana.

Teemu Pukki on noussut viime vuosien aikana Huuhkajien kiistattomaksi ykköstähdeksi. Huima maalitahti ja hienot otteet ovat nostaneet Pukin myös Euroopan huipulle. Jokaisella tähtipelaajallakin on kuitenkin ollut uransa aikana pelaajia, joita he ovat kunnioittaneet ja katsoneet ylöspäin. Sama pätee myös Teemu Pukkiin.

– Luulen, että Jari Litmanen oli sankari kaikille ikäisilleni ja minulle myös. Hän oli huippupelaaja, Pukki toteaa Norwichin yhteistyökumppanin Dafabetin videolla, jossa hän vastaa kannattajien lähettämiin kysymyksiin.

Toinen pelaaja, jolla oli suuri vaikutus nuoreen Pukkiin, oli entinen tähtihyökkääjä Ronaldo.

– Suomen ulkopuolelta esikuvani oli brasilialainen Ronaldo. Muistan, että ensimmäiset katsomani MM-kisat olivat vuonna 1998, ja hän teki siellä maaleja. Hän oli toinen pelaaja, jota katsoin ylöspäin, Pukki paljastaa.

Iän myötä esikuvat säilyvät yhä mielessä, mutta nuorekas ihailu on vaihtunut vuosien varrella arvostukseksi pelikavereita ja kollegoita kohtaan. Pukkikin on saanut uransa aikana pelata monien huippupelaajien kanssa.

– Kun olin Schalkessa, meillä oli Jefferson Farfan Perusta. Hän oli uskomaton pelaaja. Olen pelannut monien hyvien pelaajien kanssa, joten on vaikea valita vain yhtä, Pukki kertoo.

Eräs kannattaja tiedusteli Pukilta, kenen kanssa hän haluaisi pelata yhdessä, jos hän saisi vapaasti valita itselleen kärkiparin nykyisistä tai jo uransa lopettaneista pelaajista. Pukille vastaus on helppo.

Lionel Messi. Minusta hän on paras pelaaja ikinä. Olisi hienoa saada hänen syöttöjään ja vain seurata hänen pelaamistaan lähietäisyydeltä. Nauttisin siitä paljon, Pukki hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat