Ronaldon kohtaaminen sai Manchester United -legendan mykistymään – "Melkein laskin alleni"

Manchester Unitedin hyökkääjälegenda Andy Cole pelasi komean uran perinteikkäässä englantilaisseurassa. Cole joutui kuitenkin välillä hieromaan silmiään kohdatessaan maailman suurimpia tähtiä.

Cole edusti Manchester Unitedia vuosina 1995-2001. Cole pääsi juhlimaan seuran riveissä Mestarien liigan voittoa vuonna 1999. Yksi erityinen kohtaaminen tuolta samaiselta kaudelta on jäänyt vahvasti Colen mieleen.

– Muistan, kun pelasimme Interiä vastaan ja näin pelaajatunnelissa Ronaldon. En aio valehdella, minä melkein laskin alleni, Cole kertoo Beautiful Game podcastissa.

– Tämä oli jätkä, jota olin katsonut vuosia. Puhun nyt todellisesta palloilijasta. Hänellä oli kaikki taidot, ja nyt minä seisoin hänen vierellään San Sirolla sanoen, että tämä on sairasta.

Vastaavanlaiset kohtaamiset avasivat aina Colen silmiä. Kohtaamiset saivat Colen tajuamaan, että hän todellakin pelaa maailman huipulla maailman huippupelaajia vastaan.

– Kun olet tuolla tasolla, sitä ajattelee, että minäkin todella olen tällä tasolla näiden jätkien kanssa. Olen samalla kentällä näiden kanssa, se on epätodellista, Cole sanoo.

Colen ihailema Ronaldo edusti urallaan Interin lisäksi muun muassa Barcelonaa, Real Madridia ja AC Milania. Kultaisen pallon kahdesti urallaan voittanut Ronaldo oli uransa parhaimpina vuosina aivan maailman kärkipelaajia, mutta lopulta loukkaantumiset varjostivat brassilegendan uraa. Cole arvostaa Ronaldoa suuresti.

– Jos puhumme nykyajan lapsille brasilialaisesta Ronaldosta, he katsovat sinua oudosti, koska eivät tiedä, kuka hän on. Jos emme ota huomioon hänen loukkaantumisiaan, hän olisi voinut voittaa Kultaisen pallon monta kertaa ja tehdä miljardeja maaleja. Hän oli sairaan hyvä, todellinen jalkapalloilija, Cole hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat