Teemu Pukkia auttaneelta jalkapallopersoonalta iso huomio tähtihyökkääjän hämmästyttävästä noususta – "Se on Teemun paras valtti"

3:40
MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini ennakoi Huuhkajien EM-lohkoa.

Teemu Pukki on Huuhkajien EM-joukkueen kenties tärkein palanen. MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini nostaa suomalaistykin yhden ominaisuuden muiden edelle.

Teemu Pukin tie Huuhkajien ykköstähdeksi ei ole ollut kaikista tavanomaisin. 31-vuotias Pukki on ollut Suomen avainpelaajia jo pidemmän aikaa, mutta hän on vasta viime vuosien aikana noussut korvaamattomaksi maalinsylkijäksi.

Nuorena maailmalle lähtenyt suomalaishyökkääjä haki pitkään paikkaansa Euroopan jalkapallokartalla. Sevillasta, Schalkesta ja Celticista uralleen vauhtia hakenut Pukki löysi ensimmäisen kunnollisen kotinsa Tanskasta, Bröndbyn riveistä.

Maalihanat aukesivat Tanskassa toden teolla. Tanskassa vietettyjen vuosien jälkeen Pukki otti maalivireen mukaansa ja siirtyi Norwichiin. Kuten tiedämme, Norwichissakin peli on kulkenut ihan mukavasti.

MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini on päässyt seuraamaan Pukin uraa läheltä, sillä hän on toiminut tovin suomalaistähden agenttina tämän uran alkutaipaleella. Reini ei koe Pukin muuttaneen pelityyliään vuosien varrella, vaan suurin muutos on tapahtunut miehessä itsessään itseluottamuksen ja kovan työnteon myötä.

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, ettei hänen pelinsä ole juurikaan muuttunut, vaan muutos on tapahtunut pään sisällä. Jokainen urheilija kehittyy eri aikaan eri osa-alueilla. Teemun usko ei ole koskaan loppunut. Nyt, kun onnistumisia on alkanut kovan työn ja nöyryyden kautta tulla, se on ruokkinut sitä, Reini toteaa.

Kova työnteko ja periksiantamattomuus on tuottanut hedelmää. Pukki pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jalkapalloa ja toteuttaa unelmiaan niin Norwichissa kuin Huuhkajissakin.

– Hän on viime vuosina vasta puhjennut kukkaan. Ne (onnistumiset) ruokkivat toinen toistaan. Nämä ovat hienoja tarinoita.

Pukki on osoittanut viime vuosien aikana olevansa maailmanluokan viimeistelijä. Maaliensa lisäksi Pukki on arvokas pelaaja joukkueelleen muullakin tapaa. 31-vuotias suomalaistähti on kentällä ja sen ulkopuolella erittäin työteliäs ja nöyrä, mikä on kantanut hedelmää.

– Se on Teemun paras valtti, ettei hänellä ole tähden elkeitä. Sen huomaa siitä, kuinka häntä arvostetaan sekä Suomen että Norwichin joukkueessa. On se järkyttävän isossa asemassa molemmissa joukkueissa. Jos olet diiva, et sinä tuollaista asemaa rakenna, Reini painottaa.

Teemu Pukki on EM-kisoissa Huuhkajien tärkein ja vaarallisin ase. Huuhkajien menestyshaaveet kulminoituvat pitkälti juuri Pukin ympärille. Tuhoisaa jälkeä EM-karsinnoissa tehneen Pukin odotetaan kantavan tulosvastuuta myös historiallisessa turnauksessa.

– Teemu on lähtökohtaisesti aika korvaamaton. Tiedämme, ettei Teemu montaa paikkaa pelissä tarvitse, Reini vihjaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja