Teemu Pukin ex-joukkuetoveri pakeni Venäjältä lennokkihyökkäyksen takia – seura reagoi järeällä uhkauksella

Norjan maajoukkueesta hyllytetty Mathias Normann pelaa venäläisessä Dynamo Moskovassa lainalla FC Rostovista. Useat tiedotusvälineet kuitenkin kertovat, että pelaaja on lähtenyt maasta lennokin syöksyttyä hänen asuinkaupungissaan sijaitsevaan rakennukseen.

27-vuotias Normann, joka pelasi vielä kaudella 2021-22 Norwich Cityn riveissä Valioliigaa suomalaistähti Teemu Pukin rinnalla, on ajautunut kimuranttiin tilanteeseen nykyisten seurojensa kanssa.

Venäläinen Match TV ja useat muut tiedotusvälineet kertovat, että turvallisuutensa puolesta pelännyt Normann on lähettänyt seuralle kirjeen, jossa hän pyytää sopimuksensa purkamista. 

Normannin lainaseura Dynamo sekä isäntäseura Rostov aikovat kuitenkin ryhtyä oikeustoimiin pelaajaansa vastaan.

– Emme ole samaa mieltä hänen kannastaan. Yhdessä Rostovin kanssa aiomme ryhtyä oikeustoimiin. Odotamme oikeutta, Dynamo Moskovan johtaja Pavel Pivovarov kertoi venäläismedialle.

Kritiikkiä siirrosta

Normann siirtyi ensimmäisen kerran Venäjälle tammikuussa 2019, kun Rostov osti hänet englantilaisseura Brightonista vajaalla kahdella miljoonalla eurolla. Norwichissa hän pelasi puolestaan vuoden mittaisella lainalla.

Päätös jäädä hyökkäyssodan puhjettua Venäjälle on kuitenkin aiheuttanut kiivasta keskustelua, sekä maksanut hänen paikkansa Norjan maajoukkueessa. Päävalmentaja Ståle Solbakken oli aiemmin tänä vuonna suorasanainen, kun häneltä kysyttiin Normannin tilanteesta.

– Hänellä ei ole mitään mahdollisuutta palata maajoukkueeseen niin kauan kun hän pelaa Venäjällä näissä olosuhteissa. Ei mitään mahdollisuutta, Solbakken sanoi maaliskuussa an.no-sivuston mukaan.

Normann selitti seuravalintaansa norjalaisen TV2:n pitkässä haastattelussa pian sen jälkeen. Hänen mukaansa muita vaihtoehtoja ei Norwich-lainan päätyttyä löytynyt.

– Se on aika yksinkertaista. Tällä hetkellä se on paras urheilullinen mahdollisuus, joka minulla on. Joten päädyimme siihen, Normann sanoi tuolloin.

– Jos jotain olen urallani oppinut, niin sen, että politiikkaa ja jalkapalloa ei sekoiteta. Menen sinne pelaamaan jalkapalloa ja olen tyytyväinen siihen.

Uusi mahdollisuus maajoukkueessa?

Norjalaisen Nettavisenin tuoreessa haastattelussa Ståle Solbakken sanoo, ettei sulje pois Normannnin paluuta maajoukkueeseen, jos keskikenttäpelaaja löytää itselleen seuraavaksi ei-venäläisen seuran.

– Yleisesti ottaen anteeksiannolla on maailmassa aina tilaa, maajoukkueen manageri kertoi lehdelle torstaiaamuna.

Normannin lainajakson Moskovassa ja sopimuksen Rostovin kanssa on määrä kestää kuun loppuun asti. Tällä hetkellä on kuitenkin epävarmaa, miten sopimuksen käy.

Lue myös:

    Uusimmat