Erling Braut Haalandilta odottamaton tölväisy murskavoiton jälkeen: "Seura on alkanut painostaa minua" – Dortmund-pomo puolustautui

0:59
Maalinteko on maistunut Haalandille läpi kauden – verkko heilui syksyllä myös Mestarien liigassa

Saksalaisen suurseuran Borussia Dortmundin nuori norjalaistähti Erling Braut Haaland on ollut siirtospekulaatioiden keskellä pitkään. Pelaaja avasi myös itse suunsa tilanteestaan yllättäen ja odottamatta.

21-vuotiaan Haalandin sopimus ulottuu kesään 2024, mutta jo pitkään on ollut selvää, ettei ennätykset toisensa jälkeen palasteleva hyökkääjä viivy kakkoskategorian huippujoukkueessa niin pitkään.

Seuran ja pelaajan puolelta syksy kului itse asiaan keskittyen. Tällä kaudella Bundesliigassa 15 maalia 13 ottelussa tehnyt Haaland on toivonut voivansa päättää jatkosta vasta paljon myöhemmin, mutta tulevaisuuteen ilman nuorta jättiä valmistautuvan Dortmundin kärsivällisyys on lopussa.

– Viimeisen kuuden kuukauden ajan olen valinnut olla sanomatta mitään kunnioituksesta Dortmundia kohtaan, mutta nyt seura on alkanut painostaa minua päätöksentekoon, Haaland sanoi Viaplayn haastattelussa.

Haaland lausui kuohuntaa herättäneet kommentit 5–1-voiton jälkeen, jossa hän oli laukonut kaksi maalia Freiburgin verkkoon.

– Haluan vain pelata jalkapalloa. Mutta he painostavat minua tulevaisuudestani, joten minun on tehtävä päätös pian. Tämä tarkoittaa, että asiat tapahtuvat nyt.

Bundesliigan kakkosena Dortmundin kanssa Bayern Münchenia jahtaava Haaland sanoi halunneensa jatkuvasti vain keskittyä pelaamiseen.

– Olemme keskellä vaikeaa otteluruuhkaa. Olen sanonut alusta asti haluavani keskittyä jalkapalloon, koska siinä olen parhaimmillani. Se ei ole kuitenkaan juuri nyt mahdollista.

Olisi helpompaa nimetä Euroopan jättiläiset, jotka eivät ole esiintyneet Haalandiin liittyvissä siirtohuhuissa. Real Madrid ei tee poikkeusta, jonka kerrotaan havittelevan sekä Haalandia että ranskalaista Kylian Mbappea. Talouskurimuksessa ryvettynyt Barcelona lukeutuu niin ikään Haalandista haaveileviin.

Ongelmallisen pelaaja-agentin maineessa oleva Mino Raiola ajaa Haalandin asioita. Tämä tietää päänvaivaa myös Dortmundin toimitusjohtajalle Hans-Joachim Watzkelle, joka on jo esittänyt julkisuudessa seuran puolustuspuheenvuoron.

– Hän (Haaland) on spontaani persoona. Hänellä on lupa puhua noin. Erlingin kanssa ei ole ongelmia. Mutta hänellä täytyy olla myös hiukan ymmärrystä meidän tilannettamme kohtaan. Emme voi odottaa toukokouun loppuun asti, Watzke lausui.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja