Mammuttimainen sopimus Veikkausliigassa – "Todella erityinen asia"

Kuopion Palloseuran ykköstorjuja Johannes Kreidl on solminut seuran kanssa peräti viisivuotisen jatkosopimuksen. Itävaltalainen on edustanut KuPSia pysyvästi vuodesta 2021, jolloin hänet valittiin myös Veikkausliiga-kauden parhaaksi maalivahdiksi.

Ensimmäisen kerran Kreidl liittyi savolaisseuraan vuonna 2016, mutta vain lainadiilin merkeissä. Saksassa ja Itävallassa aiemmin pelannut 27-vuotias on sittemmin löytänyt Kuopiosta muun muassa elämänsä rakkauden.

– Tämä seura on antanut minulle mahdollisuuden pelata ensimmäistä kertaa ammattilais-sarjaa kaudella 2016 ja siitä lähtien tällä seuralla on ollut minulle erityinen merkitys, Kreidl kertoo KuPSin verkkosivuilla.

– Kuopio on toinen kotini, löysin vaimoni Kuopiosta ja hänen perheensä on kotoisin täältä. Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä ja Kuopion tarjoama luonto on minulle todella merkityksellinen asia, kalastamisesta nauttiva Kreidl jatkaa.

Kyseessä on ainutlaatuisen pitkä sopimus, jollaisia ei ole Suomen pääsarjassa montaa nähty. Ari Nyman ja FC Inter solmivat kuusivuotisen pelaajasopimuksen vuonna 2010, jatkaen sitä lopulta vielä muutamalla lisävuodella.

– Viisivuotinen sopimus tarkoittaa, että seura luottaa minuun ja haluan antaa takaisin niin paljon kuin voin. Minulle tämä on todella erityinen asia ja uskon saavuttavani monia upeita asioita Kuopion Palloseuran kanssa, Kreidl jatkaa.

Kreidl on pelannut KuPSille yhteensä 124 ottelua ja pitänyt niissä 56 nollapeliä.

Lue myös:

    Uusimmat