Sopimustarjousta harkitsevalta Teemu Pukilta taas mestarillinen syöttö – uusi päävalmentaja ihastunut suomalaiseen: "Hänellä on uskomattomat jalkapalloaivot hyökkääjäksi"

Teemu Pukin Norwichilla kulkee vaikeampien vaiheiden jälkeen jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa. Kanarianlinnut otti toisen peräkkäisen voiton kaatamalla Coventryn 4–2. Ennen kahta voittoa joukkue oli hävinnyt edellisestä viidestä pelistään neljä ja pelannut yhden tasan. Päävalmentaja kertoi myös Teemu Pukin pöydällä olevasta sopimustarjouksesta. 

Kymmenen maalia tällä kaudella tehnyt Pukki kohenteli tilastojaan nousemalla jaetusti sarjan syöttöpörssin kärkeen seitsemännellä maalisyötöllään. Suomalainen tarjoili näyttävästi takaviistoon avopaikan Joshua Sargentille, joka latoi jo 18. minuutilla lukemiksi 3–0.

Pukki on Mestaruussarjan maalipörssissä viidentenä, kun kärkeä pitää Middlesbroughin Chuba Akpom 13 maalilla. Akpomin seuratoveri ja Pukin maajoukkuekaveri Marcus Forss on osunut tällä kaudella viidesti.

Norwichin päävalmentajaksi hiljattain astunut David Wagner kertoi seuraan keskittyvällä Pink Un -verkkosivustolla Pukin kieltäytyneen allekirjoittamasta toistaiseksi jatkosopimusta seuran kanssa. Wagnerin haastattelusta kertoi Suomessa aiemmin Helsingin Sanomat.

Seuraan vuonna 2018 liittynyt hyökkääjä on ollut kaikilla kausillaan seuran paras maalintekijä ja aikoo päättää tulevaisuudestaan vasta ensi kesänä.

– Hän on mielenkiintoinen kaveri, koska hän on niin rauhallinen luonne. Hänellä on myös huumoria. Minä todella pidän hänestä, ja hänellä on uskomattomat jalkapalloaivot hyökkääjäksi. Hän tuntee pelin läpikotaisin, Wagner hehkutti Pukkia Pink Unin mukaan.

Kuudentena jatkava Norwich antoi Dean Smithille potkut päävalmentajan paikalta joulukuun lopussa. Tilalle astunut Wagner oli valmentanut aiemmin sveitsiläistä Young Boysia, saksalaista Schalkea ja englantilaista Huddersfieldia.

Wagner on toistaiseksi voittanut molemmat Mestaruussarjan ottelut ja kärsinyt yhden tappion, kun joukkue putosi FA Cupista kaksi sijaa ylempänä Mestaruussarjassa olevalle Blackburnille lukemin 0–1.

Mestaruussarjasta nousua Valioliigaan havittelee tällä hetkellä vahvimmin Burnley, joka pitää sarjan kärkisijaa viiden pisteen erolla Sheffield Unitediin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja