Teemu Pukkia viedään ison rahan äärelle – agentti kommentoi MTV Urheilulle: "Kaikki on yhä auki"

"Rahalla on oma merkityksensä" – näin Teemu Pukki avaa jatkosuunnitelmiaan 0:55
"Rahalla on oma merkityksensä" – näin Teemu Pukki avaa jatkosuunnitelmiaan

Teemu Pukki on yhdysvaltalaislehden Pioneer Pressin mukaan lähellä siirtoa Minnesota Unitediin. Hyökkääjän agentin Teemu Turusen mukaan sopimusta ei ole vielä tehty mihinkään.

Tällä hetkellä ilman seuraa olevan Teemu Pukin seuraavaksi osoitteeksi on uutisoitu Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaava Minnesota United, jota edustaa myös tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Suomen maajoukkueen avainpelaaja Robin Lod.

Paikallisen Pioneer Pressin mukaan Pukin odotetaan matkustavan Minnesotaan heti ensi viikolla alkavan maajoukkuetauon jälkeen viimeistelemään siirtonsa Yhdysvaltoihin.

Suomen maajoukkueessa, Norwich Cityssä ja sitä ennen tanskalaisessa Bröndbyssä huimaa jälkeä takonut Pukki, 33, olisi siirtonsa myötä seurassa ja MLS:ssä kovan rahan pelaaja.

Pioneer Pressin toimittaja Andy Greder huomioi, että Pukin sopimuksen päätyttyä Norwichissa hänestä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta. Tämä puolestaan näkyy varmuudella suomalaisen palkkapussissa.

– Seura maksaa hänelle merkittävää palkkaa designated player -tasolla, Greder ennakoi.

Designated player -statuksella pelaavia ei lasketa seuran palkkakattoon, mikä mahdollistaa Lionel Messin, Gonzalo Higuaínin ja Lorenzo Inisignen kaltaisten huippupelaajien hankkimisen seuroihin. Tällä hetkellä suurinta palkkaa designated player -statuksella pelaavista nauttii sveitsiläinen Xherdan Shaqiri, jonka vuosiansiot Chicago Firessa ovat peräti 8,15 miljoonaa dollaria.

Robin Lod ansaitsee tällä kaudella Minnesotassa hieman yli miljoona dollaria bruttona. Hän ei ole edellä olevien tapaan "nimetty pelaaja", vaan hänen sopimuksensa lasketaan seuran palkkakattoon.

Pukin vuosiansiot MLS:ssä laskettaisiin miljoonissa dollareissa. Taloudellinen puoli ei ole vähäpätöinen hyökkääjän päätöksessä.

– Viimeinen sopimus todennäköisesti. Rahalla on oma merkityksensä, ja tietysti sillä ympäristöllä, minne mennään. Olen perheenisä ja on kaksi pientä tyttöä, niin on myös tärkeä paikka, missä meillä kaikilla on hyvä fiilis, Pukki kommentoi aiemmin tällä viikolla MTV Urheilun haastattelussa.

Pioneer Pressin uutisessa Pukin siirrosta kerrotaan tyyliin, joka viittaisi kaiken olevan viittä vaille valmista. Pelaajan agentin Teemu Turusen viestin perusteella aivan näin ei kuitenkaan ole.

– Kaikki on edelleen auki, eikä sopimusta ole tehty mihinkään, Turunen viestitti MTV Urheilulle.

MTV Urheilun aiemmin toukokuussa uutisoimien tietojen mukaan Pukki kohtaan oli Euroopasta osoitettu kiinnostusta ainakin Englannista, Ranskasta ja Saksasta. MLS näyttäytyi jo tuolloin vahvana vaihtoehtona pelaajalle olosuhteidensa ja taloudellisen voimansa ansiosta.

Pukki on tällä hetkellä Suomessa ja liittyy maajoukkueen mukaan ensi viikon alussa. Huuhkajat kohtaa ensi viikon perjantaina kotonaan Slovenian Helsingin Olympiastadionilla ja seuraavana maanantaina San Marinon, niin ikään Olympiastadionilla.

Lue myös:

    Uusimmat