Tee itse perässä – virolainen nuorallakävelijä hämmästyttää

0:43

Akrobaatti ja nuorallakävelijä Tauri Vahesaar hämmästyttää ja kummastuttaa yleisöään huimilla tempuilla. Nuori virolaismies on esiintynyt myös esimerkiksi suuressa Hollywood-elokuvassa.

Kuten jutun videolta ja kuvista näkyy, kyseessä ei ole ihan tavallinen kävely köyden toisesta päästä toiseen. Vahesaar kertoo puhelimessa MTV Uutisille, että innostui itse nuorallakävelystä kymmenenvuotiaana.

– Kouluumme tuli uusi liikunnanopettaja ja hänen johdollaan innostuin lajista. Olin silloin ainoa poika hänen harjoituksissaan. Siitä se lähti.

Slackliningista eli temppujen tekemisestä köydellä urheilullinen Vahesaar innostui kaverin avulla viitisen vuotta sitten. Ollessaan 18-vuotias.

– Kun kokeilin temppuilua ensimmäisen kerran, totesin, että ei kyllä ole minun hommani. Mutta ystäväni houkutteli lyömään vetoa. Sovimme, että treenaan kuukauden ja sitten katsotaan. Treenasin neljä tuntia päivässä ja tällä tiellä ollaan, iloinen virolainen nauraa.

Vahesaar sanoo, että totta kai akrobatiaharrastuksesta ja taustasta oli hyötyä, kun nuorallatemppuilu vei miehen mennessään. Yksi iso innoittaja temppuiluun on ollut maanmies Jaan Roose, joka on muun muassa ollut Madonnan kiertueella nuorallatansijana.

Palkintokaappi pullottaa

Nuori taituri kertoo, että slackliningissa järjestetään kovia kansainvälisiä kilpailuja ympäri maailmaa. Vahesaar kruunattiin kaudella 2015 maailmanmestariksi. Hän voitti muutamaa lukuunottamatta kaikki kilpailut sinä vuonna.

Maailmanmestaruuden jälkeen on tullut hiljalleen kasvava määrä tarjouksia erilaisista esiintymisistä. Mies on myös harrastuksen vuoksi kokeillut esimerkiksi highliningiä eli korkealla kävelyä.

Nuorallakävelyennätys Vahesaarella on noin neljäkymmentä metriä pitkä köysi kolmesataa metriä korkealla.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun nousin pystyyn nuoran päällä noin korkealla. Silloin ymmärsin, mistä ihmiset saavat adrenaliinipurskeita tässä hommassa.

Toinen mieleenjäänyt kokemus on esiintyminen Assasin Greed -elokuvassa stunttina. Vahesaar ja Jaan Roose tekivät nuoralla stuntin, jota elokuvan parkour-miesten oli mahdotun tehdä.

– Siitä näkyy kymmenensekuntinen valmiissa elokuvassa, Vahesaar nauraa.

Töistä Hollywoodissa tai muissa filmituotannoissa nuorataituri sanoo, että slacklining on sen verran erikoinen ja erikoisennäköinen ala, että se ei istu kaikkiin tarinoihin. Ei samalla tavoin kuin esimerkiksi kamppailulajien taidot.

– Kaikkein parasta palautetta olen saanut, kun esiinnyn Tallinnassa Tamsaaren puistossa. Puisto on Viru Hotellin vieressä. Nuora on parin metrin korkeudella ja siellä voi temppuilla. Kun nousee nuoralle, vaikka vain kävelemään, se on uskomaton tunne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja