Mainos

Teatteri Jurkalla juhlavuosi

Teatteri Jurkka viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa. Suomen ensimmäinen huoneteatteri esitti alkuaikoinaan teatteria yksityiskodeissa ja ravintoloissa, kunnes löysi vakituisen kotinsa Kruununhaasta.

Marraskuun 9. päivänä tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Emmi ja Vappu Jurkka perustivat Huoneteatteri Jurkan. Vappu Jurkan veljet pitivät hanketta idioottimaisena ja tuhoon tuomittuna. Mutta jo teatterin ensimmäinen esitys, tulkinta August Strindbergin Neiti Juliesta, todisti että riskinotto oli kannattanut.

- Meillä meni loistavasti, koska tämä oli ainoa pieni teatteri. Ja sitten kun laitosteatterit alkoivat kehittää pieniä teattereita, me ajateltiin Emmin kanssa, että häh häh hää... kyllä me oltiin aika hurjia tyttöjä, Vappu Jurkka sanoo.
Viime vuosina Strindberg-hovina tunnetusta Teatteri Jurkasta on tullut näyttämö uudelle kotimaiselle draamalle. Nyt harjoitusvaiheessa oleva Juha Jokelan käsikirjoittama ja ohjaama Mobile Horror tarkastelee, löytyykö tämän päivän bisnesmaailmasta inhimillisiä arvoja.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 05.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.