Täytekakun pohja ilman kananmunaa? Näin se valmistuu

Jos unohdit ostaa kaupasta kananmunia ja vieraat ovat jo tulossa, ei hätää! Täytekakun pohja syntyy mainiosti ilman kananmunaakin!

Aina kaapista ei löydy kaikkia leivontaan tarvittavia ainesosia. Jos kauppa on kiinni tai liian kaukana ja kananmunat ovat lopussa, onnistuu tavallisen täytekakkupohjan leipominen siitä huolimatta. Hiilihapollinen vesi on oiva lisä taikinaan kuohkeutta tuomaan, kun munavaahtoa ei voi tehdä.

Makeissa leivonnaisissa kananmunan korvaajaksi sopivat myös erilaiset hedelmä- ja marjasoseet tai mehut. 1 dl hedelmä- tai marjasosetta korvaa yhden kananmunan. Pienten lasten valmissoseet sopivatkin hyvin leivontaan! Pullataikinasta kananmunan voi jättää kokonaan pois ja pullat voi voidella sokerivedellä tai maidolla.

Lettu- ja pannukakkutaikinat onnistuvat myös ilman kananmunaa. Silloin kananmunan tilalla voi käyttää perunasosetta, perunajauhoja tai esimerkiksi maitorahkaa.

Myös 2 rkl soijajauhoja tai 30 g murskattua tofua korvaa yhden kananmunan.

Munaton täytekakun pohja

Tarvitset:

3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

2 dl sokeria

2½ tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g juoksevaa margariinia (pullo)

1 dl omenasosetta

2 dl vichyä tai mehua

Leivitykseen:

rasvaa

Myllyn Paras Korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet lopuksi varovasti sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia – sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se. Kakku irtoaa helpoiten irtopohja-, silikoni- tai teflonvuoista.

Valmista täytekakku normaaliin tapaan.

Testaa myös nämä vinkit:

– Lisää kakkuun 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, saat suklaisen kakkupohjan.

– Korvaa omenasose banaanisurvoksella tai vauvojen soseilla, joilla saa hieman muunlaisia vivahteita kakkupohjaan.

– Saat täysin maidottoman kakun, kun käytät kasvirasvaa.

Lisää kakkureseptejä:

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat