Kokeile ja ihastu! Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa – taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!
Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
Kakkuun:
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
3 munaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl appelsiinituoremehua
Leivitykseen:
rasvaa
Suklaakakku:
1 dl vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata hienonnettuna
Kirsikkakakku:
1 dl säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
n.150 g säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
1 dl kookoshiutaleita
Aprikoosikakku:
1 dl aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
100 g kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna
Rusinakakku:
1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1 rkl kardemummaa
1 dl rusinoita
Ananaskakku:
1½ dl ananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
1 dl mantelirouhetta
Kardemummakakku:
1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1 rkl kardemummaa
Tiikerikakku:
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa appelsiinimehua
Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) ⅓ erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy