Täydellinen pikasiivous viikonlopun juhliin!

Moni kuuraa tulevan viikonlopun valmistujais- ja ylioppilasjuhlia varten koko kodin lattiasta kattoon, mutta kaikille se ei sovi. Lue, miten saat kodin nopeasti kauniiksi ilman turhaa puunausta.

Pinnat puhtaaksi tavaroista

Järjestele turhat tavarat pois pöytäpinnoilta ja hyllyiltä, sillä väljyys saa huoneen näyttämään siistimmältä. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, laita tavarat piiloon kaappiin, jonne kukaan ei katso tai vaikkapa varastoon – voit järjestellä ne paremmin juhlien jälkeen.

Kanna myös ylimääräiset huonekalut pois huoneista, sillä ne pienentävät huonetta ja tekevät siitä täyteen ahdetun näköisen. Tämän lisäksi vieraiden on helpompaa liikkua tilassa.

Pese ikkunat

Likaiset ikkunat saavat koko kodin näyttämään likaiselta, etenkin aurinkoisella säällä. Muista siis pestä ikkunat tai palkkaa ammattilainen avuksesi. Muista, että siivouspalveluiden käytön voi vähentää verotuksessa.

Perussiivous riittää

Muuten pelkkä perussiivous riittää: Pyyhi pölyt pois pöytä- ja hyllypinnoilta, imuroi ja pyyhi lattiapinnat. Muista myös wc:n pesu – kylpyhuonetta ja saunaa on sen sijaan turha pestä ainakaan vieraita varten, sillä he tuskin päättävät piipahtaa pesulle kakunsyönnin lomassa.

Huolittele yleisilme

Puhtaat ja kauniit käsipyyhkeet, sekä uusi kylpymatto tekevät ihmeitä vanhalle vessalle. Kukkakimppu eteispöydällä toivottaa vieraat tervetulleeksi ja kaunis kynttiläasetelma olohuoneessa kerää katseet – pienillä panostuksilla voit parantaa helposti kotisi yleisilmettä.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat