Tautilukemat kasvavat, mutta Disney World avasi ovensa Yhdysvalloissa – maskivapaille "rentoutumispisteille" kritiikkivyöry: "Mitä he oikein ajattelevat?"

Järkyttävä näky: Lomakohteessa ei koronarajoituksista välitetty 0:43
Tässä lomakohteessa koronavirusrajoituksista ei pahemmin piitattu. Katso video tungoksesta.

Hiljattain ovensa jälleen avanneessa Walt Disney Worldissa on lepopaikaksi tarkoitettuja alueita, joissa maskin käyttö ei ole pakollista, kertoo Fox News. Tämä on herättänyt kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Floridassa sijaitseva Walt Disney World -teemapuisto avasi ovensa lauantaina 11. heinäkuuta. Se oli ollut koronaviruspandemian takia suljettuna neljä kuukautta. Samalla avautui Kaliforniassa sijaitseva Disney California Adventure Park.

Puistot otetaan käyttöön vaiheittain. Walt Disney Worldissa avattiin ensialkuun Magic Kingdom Park -ja Animal Kingdom -alueet. Fox 13 -sivuston mukaan 15. heinäkuuta Floridan huvipuistoon tulevat pääsevät myös EPCOT -teemapuistoon ja Hollywood Studios -alueelle. Walt Disney World koostuu eri teemojen ympärille rakennetuista alueista.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Disney World kertoo panostaneensa terveys- ja turvallisuustoimiin erityisen paljon koronaviruksen takia. Kävijöitä ja työntekijöitä halutaan suojella tartunnalta. Huvipuistoon saapuville on esimerkiksi annettu ohjeistukseksi käyttää kasvosuojaimia koko vierailunsa ajan. Suojaimia vaaditaan niin työntekijöiltä kuin kaikilta yli 2-vuotiailta vierailta aina paitsi silloin, jos he syövät, juovat tai ovat uimassa. Samaa käytäntöä tullaan soveltamaan kaikissa Disneyn teemapuistoissa ympäri maailmaa. Disneyllä on huvipuistoja Yhdysvaltojen lisäksi Euroopassa ja Aasiassa.

Myös "maskivapaita rentoutumispaikkoja"

Fox News -sivuston mukaan Walt Disney Worldissa on kuitenkin useampi erillinen tila, joissa maskin käyttö ei ole pakollista. Niitä kutsutaan rentoutumisalueiksi, ja jotkin niistä on rakennettu sisätiloihin. Näitä maskivapaita alueita on muun muassa Frontierladin Golden Oak Outpostissa, Tomorrowland Terracella sekä Fantasylandin Pete's Silly Sideshow -alueella.

"Näissä varta vasten suunnitelluissa tiloissa vieraat voivat ottaa maskin pois ja levätä samalla, kun ovat noin kolmen metrin päässä toisista rentoutumaan tulleista seurueista", kerrotaan WDW News Today -fanisivustolla.

Disney Worldin edustaja vahvistaa tiedon maskivapaista levähdyspisteistä New York Post -sivustolle. Edustajan mukaan kaikilla Walt Disneyn eriteemaisilla kohteilla on ainakin yksi sisätiloihin rakennettu levähtämispiste, jossa on ilmastointi ja niissä huolehditaan turvallisen välimatkan pitämisestä toisiin kävijöihin. Ihmisten määrää pisteillä rajoitetaan.

Maskivapaat rentoutumisalueet hämmentävät

Jotkut Twitterin käyttäjät ovat kritisoineet Disney Worldia siksi, että siellä on alueita, joissa maskia ei tarvita.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Naurettavaa ja vastuutonta Disneylta, etenkin nuo sisätiloissa olevat levähdyspaikat. Mitä he oikein ajattelevat? Kun tautilukemat meillä nousevat, he päättävät avata puiston ja uhmata asiantuntijoiden ohjeistuksia näille maskittomilla lepopaikoillaan! ihmetteli nimimerkki Ebb.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jos pidit Disney Worldin avaamista huonona ideana, pahempaa on luvassa: he ovat todella laittaneet pystyyn alueita, joissa maskin saa ottaa pois, hämmästeli Christine.

Eräs käyttäjä taas julkaisi kuvan siitä, miten turvavälit eivät todellakaan näyttäisi toteutuneen. Kuvan julkaissut henkilö säesti aiempia toteamalla maskin käytöstä vapaat alueet vastuuttomaksi keksinnöksi.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sekä Floridassa ja Kaliforniassa koronavirustartuntojen määrä on viime päivinä noussut reippaasti. Floridassa tapauksia on tähän mennessä todettu yhteensä yli 300 000 ja Kaliforniassa yli 232 000. 

Lue myös:

    Uusimmat