Joko tuli tylsää? Käy lapsesi kanssa virtuaalisesti Disney Worldissa tai eläintarhassa – nappaa vinkit kotioloihin

2:10
Testaa tämäkin: Hyppää virtuaalisesti maailman nopeimman ja pisimmän vuoristoradan kyytiin

Kotioloissakin voi seurata eläintarhojen elämää tai "ajella" Disney Worldin laitteilla.

Jos kotona oleminen kiristää pinnaa, ei hätää: virtuaalimaailma on täällä apunasi! Koostimme yhteen hauskoja "virtuaalimatkoja", joiden tekeminen onnistuu kotoa käsin.

Katselkaa maailman eläimiä

Esimerkiksi Kansas Cityn eläintarha tarjoaa ympärivuorokautista livekuvaa eläintensä touhusta. Samaa tarjoaa San Diegon eläintarha, jonka sivulla voi livekuvan lisäksi katsella myös videoita pandoista. Washingtonissa sijaitsevan Smithsonian's National Zoon kameroissa näette esimerkiksi kaljurottia, leijonan ja pandan. Huomaathan, että aikaeron vuoksi kuvissa voi olla hämärä ilta- tai yöaika!

Dublinin eläintarhan kameroissa voi ihastella vaikkapa elefantteja. Myös Korkeasaaren eläintarhan videoita löytyy YouTubesta!

Kenties haluat seurata merilehmää, maitovalasta tai koralliriuttaa? YouTube-kanava Explore Oceans esittelee videoita maailman meristä. Tili kerää yhteen live-luontokameroita maailman ympäri.

Muista myös WWF:n luontolive! Siellä näet kotimaisia talvilintuja.

Käykää huvipuistossa

Huvittaisiko päivä huvipuistossa? Brittiperheen ylläpitämä YouTube-tili Fun Family Florida tarjoaa videoita huvipuistolaitteista. Videoiden avulla radan voi "ajella" läpi kotioloissa. Esimerkiksi Disney Worldin laitteista perhe on tehnyt oman soittolistan. Siitä löytyy esimerkiksi Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvan ajelu!

Myös Blog Mickey -tili tarjoaa Walt Disney World -videoita:

Kiertele museoissa kotisohvalta käsin

Haluatteko sittenkin testata kulttuurielämyksiä? Monet museot tarjoavat mahdollisuutta kierrellä niiden sisällä virtuaalisesti.

Suomalaisista museoista virtuaalikäynnin voi netissä tehdä esimerkiksi Poliisimuseossa ja Suomen Ilmavoimamuseossa. Kokoelmia voi ihastella myös Urheilumuseossa. Sen esineistöä voi myös pyöritellä hiiren avulla!

Himoitsetko sittenkin ulkomaille? Pariisin Louvrea voi selailla virtuaalisesti YouVisit-sivustolla. Sama sivusto tarjoaa 360 asteen kuvia esimerkiksi Harvardin ja Princetonin yliopistoista, Macchu Picchusta ja useista muista kohteista.

Lähtekää retkelle avaruuteen

Eikö maailma riitä? NASA julkaisee YouTubessa videoita ja livekuvaa avaruudesta. ISS Live Stream kiehtonee ainakin perheen pieniä tutkimusmatkailijoita!

Matkustele kotoa käsin

Ulkomaanmatkat ovat kenties pannassa, mutta kamerat ovat auki. Voitte kurkata livenä, mitä New Yorkin Times Squarella tapahtuu. Ihmisiä paikalla ei tosin ole paljoa! EarthCam-tili tarjoilee videoita erilaisista tapahtumista ja paikoista ympäri maailman. Juhlikaa vaikkapa uutta vuotta uudelleen virtuaalisesti.

Jos et tiedä, mitä haluaisit katsella, YouTuben Live kokoaa yhteen livevideoita. Voit siis koska tahansa tarkistaa, millaisia tapahtumia maailmalta lähetetään livenä tai katsella tallenteita niistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja