Jopa maailman onnellisin paikka sulki ovensa koronaviruksen takia: ”Disneylandin sulkeminen on voimakas symboli sille, ettei kaikki ole tällä hetkellä hyvin Yhdysvalloissa”

Edes Mikki Hiiri ei ole immuuni koronalle. Disney sulkee huvipuistonsa Anaheimissa, Kaliforniassa.

COVID-19 eli koronavirus on aiheuttanut jo lukuisia erikoistoimenpiteitä ympäri maailmaa. Nyt sen takia myös Disney joutuu sulkemaan ainakin Kaliforniassa sijaitsevat teemapuistonsa. Anaheimissa sijaitsee kaksi Disneyn huvipuistoa, Disneyland ja villimpään makuun sopiva California Adventure.

Yleensä kevät on puistoille tuottoisaa ja kiireistä aikaa, kevätlomien ja pääsiäisen takia. Sulkeminen on ennakoiva toimenpide, eli teemapuistoissa ei ole vielä raportoidusti ollut yhtäkään koronavirustartuntaa.

– Tarkoin harkittuamme ja kuunneltuamme viranomaisten ohjeistuksia, olemme päättäneet vieraidemme ja työntekijöidemme parasta ajatellen sulkea Disneyland-huvipuiston ja Disney California Adventure -puiston 14. maaliskuuta lähtien ainakin kuun loppuun, Disneyland Resortin edustaja kertoi yhtiön julkaisemassa tiedotteessa.

Vaikka puisto pysyy suljettuna, maksaa Disney työntekijöilleen palkkaa ajalta. Päätös seuraa yhtiön muualla maailmalla sijaitsevien huvipuistojen esimerkkiä. Esimerkiksi aiemmin tänä vuonna Shanghain ja Hong Kongin Disneyn teemapuistot sulkivat ovensa koronaviruksen vuoksi.

– Jos Disneyland sulkee ovensa, pitäisi tähän alkaa suhtautua tosissaan, eräs puistossa vieraillut kertoi haastattelussa teemapuiston ovella.

Monet muut huvipuistot ovat seuranneet Disneyn esimerkkiä ja sulkeneet ovensa maaliskuun loppuun asti.

Erittäin poikkeuksellinen päätös

Disneyn päätös sulkea maailman onnellisimmaksi paikaksi kutsuttu Disneyland ei ole mikään kevyt päätös. Vuonna 1955 avattu puisto on suljettu vain muutaman kerran vuosien saatossa. Esimerkiksi presidentti John F. Kennedyn murhan ja syyskuun 11. päivän terroritekojen jälkeen puisto sulki väliaikaisesti ovensa.

Koronavirus on iskenyt raskaasti maailmalla monelle eri alalle, myös matkailuun ja turismiin.

– Disneylandin sulkeminen on voimakas symboli sille, ettei kaikki ole tällä hetkellä hyvin Yhdysvalloissa, ThemeParkInsider-sivuston toimittaja Robert Niles kommentoi Disneyn päätöstä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: KameraOne ja CNN

Lue myös:

    Uusimmat