Tätä sairaanhoitaja ei sano päin naamaa – Yksityisasiat leviävät, ilkeille huonompaa hoitoa

Reader's Digest on listannut verkkosivuillaan yhdysvaltalaisten sairaanhoitajien paljastuksia. Juoruilevatkohan suomalaisetkin sisaret potilaista? Lue, mitä sairaanhoitajat ajattelevat, mutta eivät kerro sinulle.

Emme kerro potilaalle, jos lääkäri on epäpätevä. Mutta jos muistutan, että hänellä on oikeus toiseen mielipiteeseen, se voi tarkoittaa myös: "en pidä lääkäristäsi tai luota häneen".

Voit kertoa hoitajalle vapaasti henkilökohtaisesta elämästäsi, mutta muista, että teemme 12 tunnin vuoroja ilman mitään puhuttavaa: asiat, jotka kerrot yhdelle hoitajalle, leviävät luultavasti kaikille.

Kun olin ensimmäisessä työpaikassani sairaanhoitajana, jotkut kokeneemmista hoitajista kieltäytyivät auttamasta minua tarpeen vaatiessa. Sen sijaan he korjailivat myöhemmin virheitäni kovaan ääneen ja julkisesti. Koska työ on hyvin stressaavaa, puramme sen toisiimme.

Monet potilaistani ovat menettäneet virtsanpidätyskykynsä. Minun pitäisi käyttää märkää liinaa kuivatakseni heidät. Jos potilas on ollut todella mukava ja kiitollinen, hankin häntä varten iholle hellempiä, lämpimiä rättejä – jos hän on huutanut jatkuvasti, käytän tavallista liinaa.

Vaikka potilas olisi parantumattomasti sairas, lääkäri ei välttämättä määrää hänelle tarpeeksi kipulääkitystä. Jos näemme, että ihminen kärsii, annamme hänelle määrättyä enemmän lääkkeitä. Myöhemmin pyydämme lääkäriä muuttamaan ohjeistusta.

Olen nähnyt potilaita, joiden aivot ovat tulleet kirjaimellisesti ulos päästä ja valtimot puhjenneet niin, että he voisivat vuotaa kuiviin minuuteissa. Olinpa kuinka huolissani tahansa, sanon potilaalle aina rauhallisesti: "minäpä soitan lääkärille ja pyydän häntä katsomaan tilannetta".

En ole koskaan kertonut potilaalle, että hän on idiootti odoteltuaan halvausoireiden etenemistä viikon ajan ennen lähtöä sairaalaan. Haluaisin kyllä – varsinkin, jos potilaan vaimo vielä valittaa, ettemme tee tarpeeksi hänen puolisonsa vuokseen.

Jos tekstailet ja naurat onnellisesti puhelimessa ystäviesi kanssa, kunnes kävelen sisään huoneeseen, en usko, että kipusi on korkein asteikolla yhdestä kymmeneen.

Kun potilas kertoo, kuinka paljon hän tupakoi, juo alkoholia tai käyttää huumeita, minä automaattisesti tuplaan tai triplaan sen mielessäni.

Pahin asia, jonka potilas voisi sanoa minulle, kuuluu: "Sinä olet liian fiksu ollaksesi sairaanhoitaja". Opiskelin sairaanhoitajaksi, koska halusin olla sairaanhoitaja – en siksi, että olisin tahtonut lääkäriksi, mutta reputtanut pääsykokeet.

Nauramme Greyn Anatomialle. 90 prosenttia lääkärien sarjassa tekemistä asioista ovat asioita, joita sairaanhoitajat tekevät oikeassa elämässä. Eikä meillä ole aikaa istua potilaiden huoneissa, kuten sarjassa tehdään.

Mitä sairaampi olet, sitä vähemmän valitat. Hoidan kamalista rintakivuista kärsiviä, kuolevia potilaita, jotka eivät sano mitään, koska eivät halua vaivata henkilökuntaa. Sen sijaan joku tulehtuneesta varpaasta kärsivä ei jätä minua rauhaan.

Vaikka soittaisit kutsukelloa kymmenen minuutin välein, tulen aina huoneeseesi hymyillen. Mutta jos et oikeasti tarvitse apua, palaan muiden hoitajien luokse valittaen. Tämä saattaa vaikuttaa siihen, miten seuraavaan vuoroon tulevat hoitajat huolehtivat sinusta.

Jos kysyt minulta, onko koepalasi jo tutkittu, saatan valehdella ja vastata kieltävästi. Se johtuu siitä, että lääkäri on oikea ihminen kertomaan asiasta. Hän osaa vastata kaikkiin kysymyksiisi.

Kun minulta kysytään, olenko tehnyt jonkin tietyn toimenpiteen aikaisemmin, vastaan aina myöntävästi. Vaikken oikeasti olisikaan.

Lähde: Rd.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja