Tästä syystä salille ei koskaan pitäisi laittaa meikkiä – eikä kyse ole vain finneistä

Meikki tulisi aina poistaa ennen urheilua, sillä pakkeli tukkii ihohuokoset. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla lämpöihottuma.

Monet meistä ovat joskus päätyneet urheilemaan meikit naamallaan. Oli kyse sitten pienestä määrästä peitevoidetta tai kunnon pakkelikerroksesta, ei treenaaminen meikit naamassa ole koskaan hyvä idea.

Eikä se kannata nimenomaan ihon takia. Urheillessa keho hikoilee, joka auttaa viilentymään ja samalla puskee epäpuhtauksia ulos ihohuokosista. Jos meikkiä on kuitenkin naamalla, eivät epäpuhtaudet pääse liikkumaan.

London Doctors Clinicin lääkäri Preethi Daniel kertoo, että hiki ja ihon luonnollisen öljyt voivat tukkia huokosia ja aiheuttaa aknea ja näppylöitä.

Päivän kasvoilla ollut meikki voi kuitenkin aiheuttaa tukkiessaan hikihuokoset vielä pahempaa jälkeä.

– Lämpöihottuma tai hikirakkulatauti, joka aiheuttaa pieniä kutisevia näppylöitä iholle, voi syntyä siitä, kun iho ei saa hengittää. Hien pitää päästä haihtumaan keholta viilentäen sitä ja liikuttaen eteenpäin epäpuhtauksia. Jos et mahdollista tätä, sinulla on suurempi mahdollisuus saada näitä pieniä kutisevia kuhmuja, Daniel muistuttaa.

Ehkäise ja hoida epäpuhtauksia

Danielin mukaan paras tapa ehkäistä näppylöiden ja lämpöihottuman syntyä on poistaa meikki ennen treenaamista.

– Parasta on suihkuttaa tai pestä naama treenaamisen jälkeen niin pian kuin mahdollista, jotta saa puhdistettua kaiken hien ja likaisten salivarusteiden jäänteet kasvoilta, Daniel sanoo.

Jos iho on jo kärsinyt, suosittelee lääkäri hoitavia kasvonaamioita sekä säännöllistä kuorintaa ja kosteutusta. Kokeile esimerkiksi helppoa epäpuhdasta ihoa hoitavaa papaijanaamiota tai kuorivaa kasvonaamiota.

Lähde: Cosmopolitan

***

Poista meikit ja ota kokeiluun tämä helppo ja nopea tehotreeni! Katso ohjeet videolta.

0:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja