Mainos

Tästä munapula johtuu

Munapulan uskotaan jatkuvan Suomessa ainakin kesän loppuun asti.

Pulaa kananmunista on aiheuttanut EU:ssa vuoden vaihteessa voimaan astunut lainsäädäntö, jonka nojalla perinteiset kanahäkit poistuivat käytöstä.

Uuden säädöksen myötä kananmunien tuotannon lopetti Suomessa liki 200 tuottajaa, sillä kaikilla tiloilla varat eivät ole riittäneet kanaloiden muuttamiseksi vaatimusten mukaiseksi.

Pulaa on lisännyt myös kananmunien kulutuksen kasvu, jonka arvioidaan johtuvan muun muassa karppauksen suosion lisääntymisestä.

Kevään kakut uhattuna?

Munapulan on pelätty vaikuttavan myös kevään juhlakauteen, jolloin tarve kananmunille leivonnassa on suurempi. Esimerkiksi Fazer-leipomoita munapula ei tällä hetkellä kuitenkaan haittaa

– Maaliskuun puolivälistä huhtikuun alkuun meillä oli semmoinen jakso, jolloin ei saatu riittävästi munia, kertoo Fazer-leipomoiden viestintäjohtaja Leena Majamäki.

– Ratkaisimme asian sillä tavalla, että vähensimme varastoon ohjautuvien tuotteiden, kuten esimerkiksi pakasteiden valmistamista. Tällöin meidän munamassa on riittänyt päivittäin tapahtuvaan tuoreleivontaan, eikä meillä ole ollut toimitushäiriöitä kauppoihin päin.

Juuri nyt Fazer-leipomoissa ei myöskään pelätä munapulan pahenevan.

– Koska valmistamme suuria määriä, niin meillä pitää olla etukäteen tiedossa näkymät.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.