Tässäkö on pitkän ja terveen elämän salaisuus?

Pitkän elämän salaisuuden kerrotaan olevan milloin onnellisessa parisuhteessa, milloin terveellisissä elämäntavoissa. Koti-osion lukijat kokevat, että kyse on geeneistä, terveistä elämäntavoista ja yllätys yllätys –silkasta hyvästä onnesta!

Kysyimme lukijoidemme mielipidettä pitkän elämän salaisuudesta. Vastaajista lähes 40 prosenttia kokee, että kyseessä on geeneistä kiinni oleva onnenpotku.

– Ei pitkälle iälle ole mitään salaisuutta tai vippaskonstia, vaan pitkä ikä määräytyy geenien mukaan!, toteaa Jaana.

Nekku uskoo, että geenien lisäksi myös asenne on tärkeä.

– Pahasisuisuus, mutta toisaalta iloinen elämänasenne, eli positiivisuus auttavat kestämään.Aktiivisuus ja se,että liikkuu tarpeeksi. Ainakaan meidän suvussa ruoalla ei ole ollut tekemistä iän kanssa. Ennen syötiin hyvin rasvaista ruokaa ja rehut jätettiin sioille, mutta ruokaa ei syöty kuin siat yli tarpeiden. Luonnossa viihtyvät ja eläinrakkaat myös tuntuvat elävän pidempään, kommentoi nimimerkki Paula.

Terveet elämäntavat jakoivat ihmisiä kahteen eri suuntaan, sillä toisaalta moni uskoo niiden takaavan pitkän elämän, mutta toiset kokevat että parempi nauttia elämästä ja viis veisata terveyshöpötyksestä.

– Syön voita ja paistan sillä ruokani, kuohukermaa laatikoihin, punaista maitoa juon litran päivässä. Olen hoikka ja hyvä ruumiinrakenteeltani, melkein 50-vuotias. Poltan tupakkaa ja otan naukun silloin kun tuntuu siltä vapaalla. Olen onnellinen itsestäni sekä siitä, että osaan olla oma itseni. Hyväksyn itseni sekä muut ihmiset, rotuun uskontoon katsomatta. Liikun työssäni paljon ja syön tukevan, itsetehdyn aterian kaksi, kertaa päivässä. Olen sitä mieltä että ihmiset stressaavat turhista ja unohtavat maalaisjärjen, kirjoittaa nimimerkki Voita leivän päälle.

– Terveellinen ja monipuolinen ruoka, kaikkea sopivasti. Liikunnan harrastaminen on tärkeää. Tupakka pois ja alkholia korkeintaan kaksi annosta päivä, eikä joka päivä sitäkään, kommentoi nimimerkki Jalmari.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja