Tässä viisi yleisintä syytä, miksi suomalainen jättää sähköauton vielä kauppaan

Onko nyt oikea aika ostaa sähköauto? 0:52
Onko nyt oikea aika ostaa sähköauto?

Vahinkokorjaamo Autoklinikan kysely paljastaa, että joka kolmas suomalainen olisi juuri nyt valmis ostamaan sähköauton, mikäli auton vaihtaminen olisi ajankohtaista.

Sähköinen liikkuminen esimerkiksi sähkö- ja hybridiautojen sekä pienempien sähköajoneuvojen muodossa yleistyy jatkuvasti. Uudenlaiset ajoneuvot vaativat myös autokorjaamoilta erityisosaamista. Autoklinikka selvitti vuodenvaihteessa suomalaisten asenteita sähköauton hankintaan liittyen.

Noin 32 prosenttia kyselyyn vastanneista olisi valmis ostamaan sähköauton, mikäli auton hankinta olisi juuri nyt ajankohtaista. Samalla kuitenkin selvä enemmistö, 68 prosenttia vastaajista, jättäisi sähköauton vielä toistaiseksi hankkimatta.

Ikäluokittain tarkasteltuna avoimimpia hankinnalle ovat 18–24-vuotiaat (41 %). Asuinseuduista pääkaupunkiseudulla on eniten suomalaisia, jotka olisivat valmiita ostamaan sähköauton (37 %), ja vähiten ostovalmiutta löytyy Itä-Suomesta (26 %).

Kyselyn perusteella yleisimmät syyt sähköautojen kauppaan jäämiselle ovat kokemus siitä, että toimintamatka rajoittaisi ajamista liikaa (15 %), kotilatausmahdollisuuden puute (15 %), kokemus sähköauton kalleudesta (14 %), sähkön korkea hinta (9 %) sekä suurempi luottamus vanhaan teknologiaan uuden sijaan (8 %).

Autoklinikan myyntijohtaja Pentti Oksanen kertoo tiedotteessa, että huolet toimintamatkoista ja latausverkostoista lienevät vanhimpia sähköauton hankintaa jarruttavia tekijöitä – eivätkä välttämättä syyttä suotta.

– Vaikka täydellä latauksella saavutettavat toimintamatkat kasvavatkin jatkuvasti, olen ainakin itse havainnut, että samalla myös ruuhkat latauspisteillä ovat kasvaneet sähköautokannan kasvun myötä. Latausverkosto ei siis välttämättä pysty laajenemaan samaa tahtia autokannan kanssa, Oksanen sanoo ymmärtäen vastaajien näkemyksiä.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat