Tasa-arvoa sekä ilmasto- ja koulutusosaamista – näitä asioita suomalaiset haluaisivat maan nostavan kehityspolitiikassa EU-puheenjohtajakauden aikana

Suomalaiset nostaisivat maanantaina alkavan EU-puheenjohtajakauden kärkiteemoiksi kehityspolitiikassa tasa-arvon ja ilmastotoimet.

Tämä käy ilmi ulkoministeriön Taloustutkimuksella teettämästä mielipidetiedustelusta. Siihen haastateltiin tuhat ihmistä eri puolilla Suomea.

Yli puolet vastanneista on sitä mieltä, että Suomen tulisi puheenjohtajakaudellaan edistää kehityspolitiikassa etenkin naisten ja tyttöjen asemaa ja oikeuksia sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa ja siihen sopeutumista.

EU:n kautta tehtävä kehitysyhteistyö on suomalaisten mielestä entistä tärkeämpää: lähes 60 prosenttia vastaajista nosti sen kehitysyhteistyön toimintamuodoista kahden tärkeimmän joukkoon.

Vastaajien mielestä Suomella on kehitysyhteistyössä eniten annettavaa koulutuksen alueella. Suomen heikoimmiksi osa-alueiksi kehitysyhteistyössä vastaajat arvioivat demokratian ja hyvän hallinnon edistämisen sekä verotuksen kehittämisen.

Vastaajista lähes 70 prosenttia lisäisi kehitysyhteistyön määrärahoja jonkin verran. Lähes 20 prosenttia pitäisi määrärahat ennallaan. Tänä vuonna määrärahaa on yhteensä 989 miljoonaa euroa. Se vastaa 0,41 prosenttia Suomen bruttokansantulosta

Vastaajista lähes 90 prosenttia arvioi kehitysyhteistyön erittäin tai melko tärkeäksi asiaksi. Kannatus oli vahvinta alle 25-vuotiaiden keskuudessa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja