Tappoiko sokeripalapakkauksen keksijä oikeasti itsensä?

Netissä on jo useamman vuoden liikkunut huhuja taitettavan sokeripalapakkauksen keksijästä, joka urbaanin legendan mukaan tappoi itsensä keksintönsä vuoksi.

Tiesitkö sinä, että kahviloissa usein tarjolla oleva kahden sokeripalan pakkaus avataan oikeasti taittamalla eikä repimällä? Kun pakkaus tuli markkinoille, monikaan ihminen ei tätä nerokasta keksintöä ymmärtänyt ja tarinan mukaan tämä saikin pakkauksen keksijän lopulta niin turhautuneeksi, että mies riisti itseltään hengen.

Mutta pitääkö tämä vuosia internetissä ja muun muassa Mikko Rimmisen suositussa Pussikaljaromaanissa mainittu urbaani legenda paikkansa?

Helsingin Kaupunginkirjaston ylläpitämä Kysy mitä vain -palsta selvitti asiaa lukijakysymyksen myötä . Pitkällisen etsinnän ja tiedonhaun tuloksena vastaus saatiin Suomen Sokeri Oy:ltä, joka itsekin innostui aiheesta.

– Annospakkaus, joka siis sisältää 2 sokeripalaa kehitettiin Ruotsissa Sockerbolagetissa ja lanseerattiin 1960-luvun lopussa. Åke Birch-Lensen on tämän annospakkauksen keksijä. Tarina kertoo että kuluttajat eivät kuitenkaan ymmärtäneet miten tämä hieno pakkauskeksintö tuli avata. Sockerbolaget yritti mainoselokuvan avulla informoida kuluttajia tämän pakkauksen hienoudesta ja miten se tulisi avata kuitenkin huonolla menestyksellä. Tämä oli Åke Birch-Lensenin mielestä harmillista. Hän ei kuitenkaan tehnyt tämän vuoksi itsemurhaa, vaan kuoli jokunen vuosi sitten luonnollisesti korkeaan ikään, Helsingin Kaupunginkirjaston palstalla kerrotaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja