Tapparan menestysluotsi Tapola avasi yllätyspäätöstään Tulosruudulle

Tapola: Urheilujohtajaksi siirtyminen oli helppo päätös 2:19

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kokee, että uuden roolin tuoma muutos auttaa häntä kehittymään myös valmentajana.

Tapola siirtyy kuluvan kauden jälkeen Tapparan päävalmentajan paikalta samaisen organisaation urheilujohtajaksi. Tapparan valmentaja vaihtuu ensi kaudelle huolimatta siitä, johdattaako Tapola runkosarjan voiton jo varmistaneen joukkueensa mestaruuteen tai ei.

42-vuotias Tapola totesi Tulosruudun haastattelussa, että nyt on oikea aika ottaa taukoa valmentamisesta ja pohtia tulevaa. Mestaruuteen viime vuonna Tapparan johdattanut Tapola sanoi päätöksen siirtyä muihin tehtäviin olleen helppo.

Kolmen valmentajavuotensa aikana Tapola on saavuttanut jo lähes kaiken - ensimmäisenä vuonna Tapola luotsasi joukkueensa SM-hopeaan, seuraavana tamperelaisjoukkue voitti kultaa. Vuoden valmentajaksi viime vuonna valittu Tapola kokeekin, että tärkeintä hänelle on ollut pystyä olemaan joka päivä erinomainen.

- Tavallaan hetkittäinen voittaminen ja se, että pelaajat kehittyvät ja saadaan laadukasta toimintaa, on se mihin haluan keskittyä, Tapola kertoi.

Ensi vuonna Tapparan päävalmentajan paikan nappaa Tapolan mentori Jukka Rautakorpi. Tapolan mukaan persoonan vaihtuminen penkin takana on pelkästään rikkaus joukkueelle.

- Pelistä me ajattelemme hyvin paljon samalla tavalla ja totta kai myös ihmisjohtamisesta, mutta persoona varmasti on erilainen, Tapola mainitsi.

Lue myös:

    Uusimmat